Dansk æblekage

Dansk æblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Dansk æblekage, billede 4 Dansk æblekage, billede 1 Dansk æblekage, billede 2 Dansk æblekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 150 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  kagerasp:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Ribsgele 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
De skyllede, skrællede æbler deles i både. Kernehus, blomst og stilk fjernes. Æblerne skæres i småstykker og koges med lidt vand under låg. Mosen sødes og smages til med Vanille. Den afkøles.

Kagerasp:
smør smeltes på panden. Rasp og sukker blandes og ristes i fedtstoffet under stadig omrøring.

lægges lagvis med kagerasp i en skål. Nederst og øverst lægges rasp. Desserten dækkes med letsødet flødeskum, smagt til med Vanille og pyntes med gelé.





karakterer:
Opskriften er vist 261218 gange,
og udskrevet 5690 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (186 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11514 (2741 kcal)
KJ pr. Pers. 2878 (685 kcal)
Vægt ialt 1433 gram
Vægt pr. Pers. 358 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 803 KJ (191 kcal)
Protein 1.2 gram
Fedt 8.4 gram
Kulhydrat 28.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-12-22 17:03:33
Jeg kan ikke se hvor lang tid æblerne skal koge ? Jeg kan heller ikke se om sukkeret skal tilsættes UNDER kogeprocessen, eller først bagefter ? Jeg syntes at opskriften fremstår en smule mangelfuld.

  -   2013-10-16 10:08:05
Om man bytter raspen ud med knuste makroner, bliver æblekagen ekstra god

  -   2013-10-14 17:39:36
Jeg kommer kanel i raspen efter smørristningen det smager godt til æblerne

  -   2011-11-05 13:39:28
Skal vandet man koger æblerne i hældes fra, eller er det en del af mosen?

  -   2011-04-11 08:18:11
Resultatet af denne opskrift er rigtig lækkert!! :) Dog kunne selve udførslen af opskriften godt være præciseret noget mere.

  -   2010-10-27 13:46:05
Hvor længe kan kagen holde sig - både før og efter servering?

  -   2010-07-28 21:26:41
ja knuste makroner og et fint drys kanel mellem lagene smager fantastisk

  -   2010-04-03 13:56:09
Dejlig opskrift... --- Til dem der spør - æblerne skal koges til de er møre, og derefter moses.

  -   2010-03-18 14:51:18
Hvor lang tid skal æblerne koge??

  -   2009-09-09 16:20:28
muns den æblekage smager så godt en riigtig god andbefaling til en nem og lækker desert

  -   2009-03-08 10:46:59
jeg forstår ikke: hvor langtid skal æblerne koge? &'efter kogningen skal æblerne så moses?

  -   2009-02-11 10:29:13
Hvor lang tid tager den?

  -   2008-08-20 16:06:09
til ikke mesterkok ingen vand eller meget lidt ca ½ dl

  -   2008-08-19 14:01:55
af hensyn til dem der ikke er mesterkok, må der gerne skrives hvor meget vand "lidt" er... for mig er lidt en halv liter. og det er for meget. skidt opskrift.

  -   2008-03-07 18:42:57
Fabelagtig opskrift, min kæreste kan slet ikke få nok af denne æblekage

  -   2007-12-04 13:59:08
War 1966 in Kopenhagen und habe mich an den Kuchen erinnert und nun auch das Rezept gefunden, vielen Dank.

  -   2007-09-18 16:55:45
Mums ligesom min mormor lavede den... mums mums

  -   2007-07-31 10:37:13
dejligt at der stadig er smag for de gamle opskrifter

  -   2007-03-23 21:43:58
Utrolig lækker - makroner imellem lagene kan virkelig anbefales

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv at erstatte kageraspen med sukkerristet havregryn - mums!.

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv evt. med lidt knuste makroner imellem lagene

  -   2005-01-01 01:01:01
Mmm.. Det lyder rigtig lækkert.. Glæder vi os til at smage : )

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg elsker æblekage fordi det er blødt og så knaser det rigtig dejligt...hihi... og så kan jeg godt lide cremen...

  -   2005-01-01 01:01:01
Mums det er den ENeste Æble kage men kan sige YOUMY til!!!;-D

  -   2005-01-01 01:01:01
Den æblekage er også god hvis man river æblerne i stedt for