Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Italiensk rabarbertrifli

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Kold Dessert

Hovedingrediens : Frugt

RabarberOprindelsesland : Italien - Italiensk - Italienske

Indsendt :


Italiensk rabarbertrifli, billede 4 Italiensk rabarbertrifli, billede 1 Italiensk rabarbertrifli, billede 2 Italiensk rabarbertrifli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kompot:
500 gram Rabarber renset vægt
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
1 Kanel. stang kanelstang ca. 5 cm.
0.5 tsk. Ingefær, frisk
   
  Fyld:
100 gram Cantuccini (Italiensk mandelkage)
1 spsk. Madeira 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  creme: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
25 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
150 gram Mascarpone Mascarpone er en mild, cremet friskost lavet af creme fraiche og fløde, har konsistens som creme fraiche 38%
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Pynt: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Citronmelisse, frisk
   
   


Opskrift:

Rabarber skæres i 2-3 cm stykker og kommes i en gryde. Sukker drysses over, og rabarberne står lunt, til de safter.

Flækket vanillestang, kanel og hakketingefær tilsættes. Rabarberne varmes langsomt op ved svag varme og koger i 5-10 minutter, til de lige er møre. Kompotten afkøles. Vanille- og kanelstangen fjernes efter afkøling.

Mandelkager knuses groft og stænkes med madeira. Trækker i ca. 1 time.

Æggeblommer, flormelis og vanillekorn piskes hvidt. Mascarpone piskes i ved lav hastighed. Fløde piskes til skum og vendes forsigtigt i cremen.

Kompot, fyld og creme anrettes lagvis i 4 portionsglas. Trækker 30 min. i køleskabet. Ved servering pyntes med citronmelisse.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (27 stemmer)

Opskriften er vist 131263 gange,
og udskrevet 4289 gange.


Energi:
KJ total 10104 (2405 kcal)
KJ pr. Pers. 2526 (601 kcal)
Vægt ialt 1070 gram
Vægt pr. Pers. 267 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 944 KJ (224 kcal)
Protein 2.7 gram
Fedt 12.2 gram
Kulhydrat 26.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Italiensk rabarbertrifli

palmqvist2000  -  2013-09-04 00:50:22
Skal det være italiensk så prøv at udskifte madeiraen med en god Marsala

ulla  -  2010-04-14 10:22:27
Kan det være rigtigt at der skal bruges 150 g mascarpone. Jeg synes at det lyder af meget!

Charlotte  -  2010-03-11 19:54:58
En pragtfuld dessert " super velsmagende "

mette  -  2008-07-25 11:18:00
det smager bare super godt!

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
En underskøn dessert. Det er så englene synger. Kan stærkt anbefales