Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Nem og lækker pulled pork

Antal: 12 Pers.

Ret : Hovedretter

Fryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Martin Peter Nilsson

Indsendt :

Nem og lækker pulled pork, billede 4 Nem og lækker pulled pork, billede 1 Nem og lækker pulled pork, billede 2 Nem og lækker pulled pork, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Pulled Pork:
2400 g.Nakkefilet
 
 Pulled Pork Dry Rub:
5 spsk.salt
3 spsk.rørsukker
3 spsk.paprika
2 spsk.barbecuekrydderi
0.5 spsk.cayennepeber
1 spsk.chilipulver mild
0.5 spsk.spidskommen
 
 BBQ sauce:
0.5 dl.Jomfruolivenolie
2 dl.Tomatketchup
2 spsk.Brun farin
2 spsk.Soya
1 spsk.Worcestershiresauce
1 tsk.Cayenne Peber
2 store fed hvidløg
 salt
 peber
 chili
 
 Salat:
1000 g.hvidkålshoved
500 g.gulerødder
 
 Marinade:
1 spsk.Honning
1 spsk.Dijonsennep
1 dl.Æblecidereddike
3 tsk.Sellerisalt
2 spsk.Sukker
1 tsk.Stødt spidskommen
 friskkværnet peber
 
 Dressing:
2 dl.creme fraiche 18%
2.5 dl.Hellmann’s ægte mayonnaise
 salt
 peber
3 tsk.Sukker
 


Opskrift:

Pulled pork:
Aftenen før blandes rub’en sammen, kødet grubbes med Dry rub, og ligges i en stegepose, overskydende Dry rub hældes ned i stegeposen. Stegeposen med nakkefileten lægges i en ildfast fad i køleskabet til næste morgen.
Dagen efter om ca. 10-12 timer før servering sættes kødet i ovnen og ovnen sættes på 100 grader.

Efter ca. 7 timer prikkes et lille hul i posen med spidsen af en kniv.

1 time før servering tages stegen ud af ovnen, væsken hældes fra og kødet lægges tilbage i det ildfaste fad.
OBS! Kødet er nu så mørt, så det kræver lidt finesse at få det ud af posen og over i fadet igen uden at det falder fra hinanden.

Ovnen skrues nu op på 200 grader den sidste time indtil servering.
Når kødet er færdigt, trækkes kødet fra hinanden og serveres.

BBQ sauce:
BBQ saucen kan med fordel laves aftenen før, så får den lov til at trække og blive endnu bedre.
Saucen serveres i en skål, for gæsterne kan dryppe på den Pulled pork.
Hvis BBQ saucen laves dagen før tages den ud af køleskabet nogle timer inden servering, så den ikke er for kold.
Tag alle ingredienser og blend dem med en stavblender.
Pres hvidløg med hvidløgspresser.

Salat:
Snit hvidkålen fint (et helt hvidkålshoved kan godt være i overkanten, så der må godt tages noget fra)
Riv gulerødderne på rivejern.
Bland kål og gulerod sammen.
Rør marinaden sammen og bland kål og gulerødder i en stor plasticpose
Lad det trække i ca. 60 min. I køleskab.
Rør dressingen sammen.
Frahæld marinaden fra kålblandingen
Kom kålblandingen i dressingen og vend det hel rundt, umiddelbart før servering.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (106 stemmer)

Opskriften er vist 473076 gange,
og udskrevet 9438 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Lis  -  2017-05-16 16:56:14
Pas på saltet, det er alt, alt for meget. Den var ikke til at spise. Men opskriften var god og nem. Skal helt sikkert prøve igen, men med langt mindre salt.

Lone  -  2017-02-04 10:10:02
Bruger denne opskrift gang på gang. Mums!

Fru. Svendsen   -  2016-12-29 23:15:33
Den er god

  -  2016-09-27 19:16:35
hvad er pullet pork dry rub

Mai  -  2016-08-20 10:41:39
2,7 kg nakkefilet til 14 voksne...og der var rigeligt kød. Stort hit og helt sikkert Ikke sidste gang jeg bruger denne opskrift

Janni  -  2016-07-01 16:43:58
Den bedste pulled Pork indtil nu det samme gælder Coleslaw og vi har prøvet mange 😋

kate Møss  -  2016-05-23 16:23:35
kan man ikke stege den i stegeso i stedet for pose?

  -  2016-05-02 08:24:28
ligges i en stegepose - det er: lægges i en stegepose ( i datid er ligge jo lå og man kan ikke lå noget i en pose (datiden af lægge er lagde og man kan godt - lagde det i en stegepose)) Tak for jeres utrolige dejlige opskrifter.

Kate Hansen   -  2016-04-24 15:23:37
Rigtig god opskriftsamling jeg har brugt mange gange. 👍👍👍

Vibeke  -  2016-01-07 10:33:39
Syntes det er for overdøvende med saltet prøver i dag med mindre salt

Sonny  -  2015-09-12 14:47:51
Rigtig god opskrift virker hver gang

  -  2015-06-20 17:12:01
Kan man fryse kødet efter de første 7 timer? Sådan at man kan forberede det, og så giver det den sidste time på dagen, hvor det skal anvendes?

  -  2014-09-05 15:54:35
Jeg lægger kødet i salt lage et døgn inden det får dyr rub, det bliver mere saftigt. 130g salt til 2l vand..

Jytte  -  2013-10-09 14:38:44
Godt nok en stor portion. Hvor længe skal kødetr ha` hvis man laver 1/2 portion? Kan ikke gi´ karakter før jeg har prøvet opskriften, men jeg prøver -og er glad for indkøbsseddel og lay out. Mvh.

Anja  -  2013-10-06 23:13:26
Pulled pork kan med stor fordel fryses. Det smager helt fint, når det bliver tøet op igen. Derudover lyder det til at være 12 meget små personer, hvis 2400 g. skal række. - Hellere for meget end for lidt, og som nævnt kan eventuelle rester sagtens fryses ;-)