Hindbærsnitte tærte

Hindbærsnitte tærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Hindbærsnitte tærte, billede 4 Hindbærsnitte tærte, billede 1 Hindbærsnitte tærte, billede 2 Hindbærsnitte tærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
90 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
100 gram Hindbærmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Mazarinmasse:
125 gram Ren rå marcipan
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
30 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Kransekagemasse:
150 gram Ren rå marcipan
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 gram Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
   
  Glasur:
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Tivolikrymmel
   
Opskrift:
Mørdej:
Mel, blødt smør og flormelis smuldres og samles hurtigt med æggeblomme (gem æggehviden til kransekagemassen) og vand efter behov. Dejen hviler evt. 30 min. i køleskab.

Rul Godt halvdelen af mørdejen ud ca. 3 mm. tykkelse så den passer til en tærteform 23 cm. i diameter, og fordel dejen heri, skær kanten ren og ælt den overskydende mørdej sammen med den sidste halvdel.

Mazarinmasse:
Marcipanen rives groft og kommes sammen med de øvrige ingredienser i en røreskål og piskes sammen med elpisker til en jævn men let grynet masse.

Smør tærtebunden med halvdelen af hindbærmarmeladen og fordel mazarinmassen over. Bages 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på næstnederste rille.

Kransekagemasse:
Rør æggehvider og sukker sammen til en grød. Tilsæt marcipanen og ælt dejen godt igennem. Kom massen i en sprøjtepose med stjernetyld.
Resten af mørdejen rulles ud til et låg som passer til tærteformen.

Tag tærten ud og smør den sidste halvdel hindbærmarmelade over, læg mørdejslåget på og sprøjt kransekagemasse rundt i kanten. Bag kagen yderligere 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.
Lad tærten køle af.

Smør den afkølede tærte med glasur rørt af flormelis og varmt vand, pynt med tivolikrymmel eller frysetørrede hindbær.





karakterer:
Opskriften er vist 8750 gange,
og udskrevet 258 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 27969 (6659 kcal)
KJ pr. Pers. 3496 (832 kcal)
Vægt ialt 1566 gram
Vægt pr. Pers. 195 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1786 KJ (425 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 21.8 gram
Kulhydrat 53.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu