Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Mormors koldskål

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Kold Dessert

Hovedingrediens : Mælkeprodukter

KærnemælkOprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt :

Mormors koldskål, billede 4 Mormors koldskål, billede 1 Mormors koldskål, billede 2 Mormors koldskål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
0.5 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
    1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram


Opskrift:

Pisk æg, sukker og vanille skummende, tilsæt kærnemælk, sitron og fløde.

jordbær skylles og deles i kvarte.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (39 stemmer)

Opskriften er vist 71522 gange,
og udskrevet 935 gange.


Energi:
KJ total 4666 (1111 kcal)
KJ pr. Pers. 1166 (277 kcal)
Vægt ialt 1450 gram
Vægt pr. Pers. 362 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 321 KJ (76 kcal)
Protein 2.9 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Nanna  -  2012-05-26 13:45:07
Jeg har lige lavet den idag og den er simpelhent super god! min mormor som er meget svær og gøre tilfeds(da hun selv vil lave alt mad) syns også den var super god så den kan klar anbefales! :D

Elisabeth  -  2009-07-11 17:02:54
Jeg plejer at piske fløden op til flødeskum og vende det i resten af blandingen, det gør koldskålen mere cremet og luftig =)

LInda  -  2008-05-07 20:11:36
Om fløden er pisket før eller ej tror jeg ikke gør den store forskel. Den bliver jo pisket selvom der er de andre ingredienser. Man skal bare bruge 2-3 min. på det. Så får koldskålen den rigtige konsistens

Mia  -  2007-08-29 13:46:08
har ikk smagt den men ser god ud

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Der stod ikke om fløden skulle piskes eller ej, så jeg piskeden den altså til flødeskum, der skal vel bruges en 2-3 spsk. citronsaft til denne portion

Bettina  -  0000-00-00 00:00:00
Det er den bedste koldskål jeg har smagt - jeg køber aldrig færdiglavet koldskål mere.

nitzse  -  0000-00-00 00:00:00
sådan ska en rigtig koldskål smage jordbæren kan undlades eller anden frugt kan bruges kan kun anbefaldes især os med sød gane.

Steen Sørensen  -  0000-00-00 00:00:00
Koldskålen smagte rigtigt godt, dog skulle den havde været koldere.