Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Pasta Amatriciana

Antal: 2 Pers.

Ret : Hovedretter

Indsendt af : Chef Diavolo

Indsendt :

Pasta Amatriciana, billede 4 Pasta Amatriciana, billede 1 Pasta Amatriciana, billede 2 Pasta Amatriciana, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.Bacon, (en god tørret skærebacon el. lign)
1-2 løg (afhængig af størrelse)
3-4 fedhvidløg
4-500 g.god tomatsauce (gerne m krydderier)
0.5 dl.olivenolie
1 knsp.chiliflager
1 knsp.sukker
 sjatrødvin
 salt
 peber
 friske krydderurter
200 g.frisk pasta
 parmasanost el. lign (vigtigt - den skal rives)
 


Opskrift:

Hak løg, hvidløg, chili og bacon, og svits dem efterfølgende i olien på panden(i samme rækkeflg.)
Når ingredienserne er gyldenbrune tilsættes rødvinen og det steges/koges yderligere i 1-2 min.


Tomatsaucen tilsættes, lidt sukker drysses i, og der smages til med salt&peber.
Herefter kommes hakkede friske krydderurter i, f.eks. oregano, basilikum, timian og retten simrer i yderligere 10-20min, jo længere tid jo bedre/kraftigere smag.


Pastaen kommes i spilkogende saltet vand, og koges uden låg til den er al dente.


Server i en stor tallerken/skål, først pasta, sauce, revet parmasan og pynt med basilikumblad.

Tips:

Retten kan laves med bacon-lignende kødprodukter. tørrede krydderier kan bruges hvis ikke friske haves. server med et kraftigt glas italiensk rødvin, Bon appetit!



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (44 stemmer)

Opskriften er vist 13108 gange,
og udskrevet 153 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Pasta Amatriciana

Calle Andersen  -  2017-06-01 19:04:00
Ve den der kommer hvidløg i amatriciana! Spørg bare i Samtlige.

Chef Diavola  -  2012-01-09 20:36:37
Tak for oplysningen Annette - jeg vil købe mig en god pancetta og forsøgen med den.. Jeg bruger selv MEGET stærk chili så derfor den lille mængde i retten - Der skal som du skriver mere til hvis man bruger en mellemstærk frisk chili, retten skal gerne være "behagelig stærk" så derfor, prøv jer frem indtil i rammer plet! ( :

Annette  -  2011-09-30 09:19:53
Retten er en speciel pastaret fra Rom i Italien. Vi fik retten serveret på en restaurant i Rom og spurgte lidt ind til den. Italiens bacon (pancetta) bør anbefales. Med lidt mere chili vil jeg give retten 10