Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Brun sovs 02

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Diverse produkter

DiverseFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Piingviinen

Indsendt :

Brun sovs 02 4 Brun sovs 02 1 Brun sovs 02 2 Brun sovs 02 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
175 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
   


Opskrift:

smelt smørret i en gryde
når smørret er smeltet smuldrer du bouillonen i og rører rundt (oksebouillon til oksekød - svinebouillon til svinekød osv).


Tilsæt så mel og rør rundt så det bliver lidt tykt.
Tilsæt så vand og lad det koge op, når det koger tilsæt så lidt kulør og skru ned så det små koger lad det småkoge under let omrøring til det får den tykkelse du vil have.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (190 stemmer)

Opskriften er vist 407406 gange,
og udskrevet 2009 gange.


Energi:
KJ total 5705 (1358 kcal)
KJ pr. Pers. 1426 (339 kcal)
Vægt ialt 713 gram
Vægt pr. Pers. 178 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 800 KJ (190 kcal)
Protein 0.8 gram
Fedt 20.1 gram
Kulhydrat 2.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Ølle  -  2017-06-03 18:25:58
Jeg er imponeret

  -  2017-05-17 15:33:06
god sovs

Soelvido  -  2016-10-16 19:07:27
Det var da nemt! Tusind tak for anvisningen. :o) Brugte kraft fra et ovstægt dyr istedet for bouillon, og ingen smør, og maizena i stedet for mel

Tommy  -  2016-07-02 16:53:44
Det smager af bouillon og smør.

SC  -  2016-06-22 18:49:01
Umiddelbart god opskrift, vil dog sige at der skal bruges en del mindre smør, det skal mest af alt bruges til at fremhæve smagen fra bouillonterningen og ikke blive til smagen, derudover vil jeg tilsmage med paprika, salt og peber da jeg syntes den nogen gange mangler lidt smag uden.

  -  2016-04-25 18:31:58
Meget smør!

Esther  -  2016-04-11 18:45:21
Den smagte alt for meget af smør og til ham som sagde kloge Åge skal han tage en på hans egen størelse 😡😤

Mikael  -  2015-12-05 10:33:46
Hvis den nu smager for salt og det er til flæskestegen - langtidsteg flæskestegen i et semi vandbad og brug noget af det væde der ligger i vandbadet i stedet for alt det vand og bouillonen. du får en fantastisk smag ud af dette

Sukkermus.  -  2015-07-21 21:09:22
Jeg bruger tit Alletiders kogebog. Og jeg elsker at bruge den. Men denne sovs syntes jeg ikke var særlig god. Der var for meget bouillon i! Og den var alt for salt! Måske lidt mindre bouillon i næste gang! 😋😉

Kimberly  -  2014-12-30 16:42:29
Det var rigtigt godt og rigtigt nemt at lave:)) Tak:)

Line  -  2014-11-03 16:00:24
Smager himmelsk og første gang jeg nogensinde laver sovs 😉

Rói  -  2014-08-16 18:56:23
Let og lave ! Fantastisk

Patrick  -  2014-07-12 20:05:52
Hold da op! Jeg tager hatten af for denne simple opskrift. Det smager jo fantastisk!

Bb  -  2014-05-16 18:26:04
Hej! Sovsen er god indtil men tilsætter vand!!! Lad være med at tilsætte vand!

palle  -  2014-01-02 18:42:27
Til Leif hvorfor lægger du ikke din opskrift ud når du syntes at den sovs er dårlig kloge åge

Leif skive  -  2013-11-16 18:43:24
Alt for meget smør og alt for meget mel. Smagen er nogenlunde men kan fåes bedre.

  -  2013-10-07 18:31:19
det smager af bullion

  -  2013-07-13 14:17:52
Alt for meget smør til det bliver en ordentlig jævning!.

Mig  -  2013-07-05 17:01:13
Elsker brun sovs

  -  2013-03-31 18:20:31
Syns at det her er en af de bedste opskrifter på brun sovs, især fordi den ikke behøver en masse stegesky.. Dog vil jeg tilsætte lidt ribsgele.. :) Man kan også udvide den, og tilsætte rødvin, blåskimmelost eller andre sjove ting for at få en mere "vild" smag.. :)

Nybegynderen  -  2013-02-19 21:27:27
Jeg synes det var en god og nem sovs, specielt når jeg aldrig havde prøvet at lave brun sovs før. Jeg synes dog også den blev lidt salt for min smag, så prøver med lidt mindre bouillon næste gang. :) Og så skal jeg have skaffet noget kulør :)

  -  2012-12-30 19:55:31
Jeg brugte 3 dl vand og 2.5 dl mælk cirka, dog puttede jeg mindre smør i cirka 150 gram, når du bringer sovsen i kog skal du slet ikke lavet andet da den hurtig klumper sammen, bliv ved med at røre ellers går det galt. Efter min mening er 2 boullionterninger alt for meget, du kan sagtens kun bruge 1 og så tilsæt salt, hvis den ikke smager af noget. Ellers en super opskrift men det kan gøres bedre.

Bjarke Ib  -  2012-12-21 19:45:21
yoooo homie,, er totalt nede med brun sovs yo

  -  2012-10-02 18:25:44
God sovs nem at lave, ja til at starte med ligner det noget der er løgn men hvis man hælder lidt vand i af gangen og venter med at hælde mere i til massen er blevet tyk selvfølgelig under kraftig oprøring med piskeris! Så bliver det en pæn sovs man kan evt lave det med mælk i stedet for vand.. :-)

Thomas  -  2012-10-01 18:49:04
Brun sovs er nok den sværeste sovs og lave. Pas på med melet. Det er en god sovs.

Jacob  -  2012-07-05 21:35:41
Rigtig god men vær opmærksom på ikke at bruge smør med salt i - det gør den lige lovlig saltet

Bella  -  2012-01-23 14:13:06
Kanon god sovs kan godt anbefales til andre :)

Flåtfyr20  -  2012-01-16 18:01:01
Kan man bruge margarine i stædet for smør ? itlf. at man ikke har smør.

-   -  2011-10-31 18:07:44
Giver nu personen ret der godt kunne lide sovsen, den smagte fantastisk! Det er altså jer der ikke kan lave sovs, synd for jer! :))

  -  2010-12-24 16:36:28
super god sovs! (: jer der har kommenteret.. har i nogensinde overvejet at det er jer der ikke kan finde ud af at lave det?

Børne Køkkenet  -  2010-11-30 20:10:28
Lavede kun sovsen, og fy for den da, det lignede bolledej. Vi endte med at smide den ud :(

Danny & damen  -  2009-10-09 19:15:53
mega gode frikadeller men sovsen smagte ik af en skid.. lidt nitte :(