Rejesalat
Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Morten B. Kjeldsen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rejerne tøs op, og rejer og asparges drænes meget grundigt.
Løget rives og kommes i en sigte, og overskydende saft fra løget presses ud. De 2 bundter dild hakkes fint, gem lidt hel dild til pynt. Creme fraiche og mayonnaise vendes sammen i en stor skål, det skal vendes godt så det er helt homogent. Piskefløden piskes til skum, gerne lidt hårdere end man normalt ville piske det. Flødeskummet vendes forsigtigt sammen med creme fraichen og mayonnaisen. Dild og det revne, drænede løg vendes i dressingen. Pas på med løget, tag det lidt ad gangen, og smag til løbende. Løget kan godt blive lidt for markant ! Smag dressingen til med salt og peber. Herefter røres rejer og asparges roligt i dressingen, gem lidt rejer og asparges til pynt. Tips: Man kan med fordel lave det dagen før, så smagen får mulighed for at ”sætte sig” Det er meget vigtigt, at alle ingredienser, der indeholder væde, bliver drænet meget grundigt, ellers bliver dressingen alt for tyndtflydende. |
Klassisk og traditionel rejesalat holder stadigEn traditionel rejesalat med dild lyder måske som noget, der hører 90’erne til. Men hjemmelavet rejesalat smager nu herligt, og kan sagtens spises i dag også – både som forret, appetizer, som tapas eller på et stykke franskbrød eller rugbrød. Mulighederne er mange, og rejesalat som forret er langt fra det eneste, den kan bruges til.Når du følger vores rejesalat opskrift får du en frisk rejesalat, der gør sig godt til mange forskellige anledninger og altid gør det godt indtryk. Nem opskrift på lækker rejesalatHvis du er på udkig efter en opskrift på lækker rejesalat, behøver du ikke lede længere. Klassisk rejesalat er nemlig ikke spor kedeligt. Vi tør derimod godt påstå, at vores opskrift er den bedste rejesalat, du har smagt. Vores rejesalat er med asparges, rødløg, mayonnaise, dild og piskefløde, men du kan også sagtens tilsætte andre ingredienser som fx avocado, citron og meget andet.Ofte stillede spørgsmål om rejesalat (FAQ)Hvor mange rejer i en rejesalat?Mængden af rejer i en rejesalat afhænger af personlig præference, men også af hvordan rejesalaten skal serveres. Standardmængden til 4 personer er ca. 200-300g.Kan man fryse rejesalat?Rejesalat er ikke fryseegnet. Til gengæld kan rejesalat sagtens holde sig i køleskabet i et par dage. Faktisk bliver rejesalaten ofte lidt lækrere, når den får lov at stå i køleskabet en dags tid. |
Opskriften er vist 347814 gange,
og udskrevet 5364 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (30 stemmer) |
|
Kommentarer John - 2018-03-26 16:31:50 Jeg syntes der manglede lidt syrligt til af afbalancere det fede, og overvejede kapers men, hakkede istedet én enkelt drueagurk meget fint. Dét gav den ønskede virkning. :-) John - 2018-03-12 12:13:46 Istedet for at benytte det foreslåede husblas, kan man, efter afdrypning, klemme rejer og asparges forsigtigt mellem et par lag køkkenrulle. anonym - 2017-08-30 15:33:22 Kunne man forestille sig at man puttede et blad husblas i på grund af den meget væde i rejer og asparges selv om man har afvandet det godt ? Jan Westh - 2016-11-10 15:32:52 Har stort held taget dild ud af opskriften og i stedet tilsat noget estragon. Danni - 2016-05-01 14:49:27 Så bliver det ikke bedre! tak for dette opslag :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne