Osso buco

Osso buco, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Osso Buco

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Osso buco, billede 4 Osso buco, billede 1 Osso buco, billede 2 Osso buco, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Okseskank (osso buco) Ca. 25% af vægten på osso buco er ben
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
100 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
5 dl. Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
5 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
   
1 Ansjos. marineret. konserves 1 ansjosfilet vejer ca. 10 gram
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
0.5 Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
  Safranris:
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 gram Safran tråde
7 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Løg pilles og hakkes fint. Hvidløgsfeddene pilles, og det ene hakkes fint.

Brun kødskiverne godt på begge sider i en blanding af smør og olie, enten i en sauterpande eller en bred, forholdsvis flad gryde, tages op.

Tilsæt så det hele hvidløgsfed og det hakkede løg, rør tomatpureen i og hæld kogende vand eller bouillon samt hvidvin ved, læg kødet tilbage i gryden. Læg låg på og lad retten snurre for sagte varme i 1 ½ time.

Imens hakkes ansjosfileten fint. Og når kogetiden er omme, røres den i sammen med det finthakkede hvidløg. Rør godt rundt, varm retten igennem og smag om der eventuelt skal lidt mere salt og peber i.

Persillen skylles, rystes tør og hakkes fint. Lige inden serveringen drysses retten med hakket persille og revet citronskal.


Safranris:
Hakkede løg og hvidløg svitses i olien uden at tage farve. Ris og safran tilsættes under omrøring. Kogende bouillon hældes ved. Risene simrer under låg i ca. 20 minutter.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Osso Buco

karakterer:
Opskriften er vist 110200 gange,
og udskrevet 2851 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18806 (4477 kcal)
KJ pr. Pers. 4701 (1119 kcal)
Vægt ialt 3583 gram
Vægt pr. Pers. 895 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 524 KJ (124 kcal)
Protein 10.1 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 8.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-01-31 13:52:27
Prøv at tilføje 2 laurbærblade og lidt timian. I stedet for hvidvin kan man komme 2 spkf. hvidvinseddike i. Kom også en ds. hakkede tomater i og evt. lidt piskefløde. Jævnes. Serveres med kartoffelmos syntes jeg.