Cuvettesteg i ovn 02

Cuvettesteg i ovn 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksecuvette

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Cuvettesteg i ovn 02, billede 4 Cuvettesteg i ovn 02, billede 1 Cuvettesteg i ovn 02, billede 2 Cuvettesteg i ovn 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Oksecuvette
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sovs:
4 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Suppevisk Suppevisk kan varieres næsten uendeligt.

Bruger du friske rodfrugter, kan du f.eks. bruge toppene af disse. Det kunne være gulerødder, persillerod, pastinak eller porrer.

Laurbærblade kan også bruges og lægges midt i så de bliver i visken.

Krydderurter så som persille og timian er også meget brugte.

Ingredienserne til en suppevisk kan som regel samles i et bundt, som nemt omvikles med bomuldsgarn. Husk at snøre bundtet lidt stramt, da de fleste grønsager kommer til at fylde lidt midre under kogningen.
evt. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Opskrift:
Tænd ovnen og indstil den på 225 grader.

Gnid stegen med salt og friskkværnet peber. Læg stegen på risten over bradepanden. Sæt stegen midt i ovnen i 10 min.

Dæmp varmen til 160 grader og videresteg cuvetten i 15-20 min.

Grillsteg evt. kødet de sidste min., hvis fedtet ikke er gyldent. Tak kødet ud af ovnen og lad det hvile i mindst 10 min.

Sovs:
Kog bradepanden af med bouillon og/eller rødvin. Si afkoget op i en kasserolle.

Læg kryddervisk i gryden og kog skyen 5-10 min. ved svag varme. Skum overflødigt fedt af. Sådan kan skyen serveres. Rysk 1-2 tsk. mel med lidt kold bouillon og/eller rødvin, hvis sovsen skal jævnes. Hæld jævningen i sovsen ved konstant piskning. Kog sovsen i 5 min.

Forskæring:
Læg mærke til muskeltrådene. De viser, at cuvetten skal skæres for, lidt skråt fra den brede ende. Skiverne skal være meget tynde.





karakterer:
Opskriften er vist 209561 gange,
og udskrevet 1711 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6942 (1652 kcal)
KJ pr. Pers. 1735 (413 kcal)
Vægt ialt 1150 gram
Vægt pr. Pers. 287 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 603 KJ (143 kcal)
Protein 13.0 gram
Fedt 10.1 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-08-25 09:05:26
Hvad er kryddervisk?

  -   2011-09-30 17:35:34
stege tiden kommer an på størrelsen... og jeg må gå ud fra du har funden en MEGET tynd cuvette, en "almindelig" størrelse skal ha 15 min bruning + 40 min stegetid. et stegetermometer hjælper jo altid (oksekød 55 grader, og 10-15 hvis) så går du ikke helt galt i byen.