Eton Mess

Eton Mess, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Eton Mess, billede 4 Eton Mess, billede 1 Eton Mess, billede 2 Eton Mess, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
   
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Marengs kys
   
   
  Pynt:
Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Mynte, frisk
   
Opskrift:
Rens jordbærrene, fjern blomsten og skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelse.

Piskefløde, vanilje og sukker piskes til en let flødeskum.

Marengs knuses groft og vendes i flødeskummet sammen med jordbær, gem dog lidt jordbær og hele marengs til pynt

Massen kommes i portionglas og pyntes med jordbær, chokolade, marengs og frisk mynte.





karakterer:
Opskriften er vist 19582 gange,
og udskrevet 439 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10849 (2583 kcal)
KJ pr. Pers. 2712 (645 kcal)
Vægt ialt 1164 gram
Vægt pr. Pers. 291 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 932 KJ (221 kcal)
Protein 2.2 gram
Fedt 16.6 gram
Kulhydrat 17.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu