Ingefærsmåkager
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Chi Indsendt : Red : |
Fotograf: Chi |
|
Smelt smørret og siruppen sammen i en gryde ved lav varme. tag det af, og lad det køle af lidt.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål, inkl. revet appelsinskal og evt. lidt fintrevet ingefær Bland de tørre ingredienser med den smeltede sirup/smør blanding, og ægget. bland det hele godt sammen så du får en jævn dej, der kan virke lidt porrøs i konsistensen. Beklæd to bageplader med bagepapir, og rul derefter ca. 40 små kugler af dejen og læg dem på pladerne med god afstand. de må gerne få et lille tryk med en finger inden de kommer i ovnen. (note: dejen bliver mere medgørlig hvis du har tid til at stille den på køl i lidt tid inden du ruller kuglerne, men det er ikke nødvendigt) Bag pladerne een af gangen i en 160 grader C. alm. ovn (midt i) i ca. 15-20 minutter eller bare til de har en flot lys farve. stil dem derefter forsigtigt til afkøling på en bagerist. Tips: småkagerne kan evt pyntes med et mønster af lidt smeltet chokolade i en fin stråle. |
Nemme knasende og krydrede ingefærsmåkagerLad julehyggen sprede sig med disse knasende sprøde ingefærsmåkager fra Alletiders Kogebog. Har du en svaghed for ingefær, så er disse småkager perfekte. Nyd dem sammen med din sædvanlige kop kaffe eller te i selskab med familien eller vennerne.Den nemmeste opskrift på ingefærsmåkagerDenne ingefærsmåkage opskrift er til at gå til og indeholder gængse ingredienser, som du med sikkerhed har liggende i forvejen - i hvert fald i julemåneden, som nok er højsæson for hjemmebagte småkager. Småkagerne har en frisk og skarp smag, hvilket skyldes den stødte ingefær - dette er blot med til at gøre dem særligt specielle. De fleste småkager smager nemlig sødt. Men hvor stammer ingefærsmåkagerne egentlig fra?Ingefærsmåkager - oprindelsenDet siges, at småkagerne stammer helt tilbage fra 1500-tallet, hvor englænderne bagte ingefærkager i stor stil. Forskellige former blev prøvet af, og en dag forsøgte man sig med at rulle dejen ud til flade kugler. Faktisk er der lidt royalt over ingefærsmåkagen - det engelske hof bagte nemlig småkagerne til Elizabeth 1.De hjemmelavede ingefærsmåkager bør opbevares i en lufttæt beholder, så de holder sig dejlig sprøde frem til serveringen. Mangler du inspiration til andre opskrifter på julesmåkager? Så finder du den lige her, hos Alletiders Kogebog. |
Opskriften er vist 91183 gange,
og udskrevet 1771 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (39 stemmer) |
|
Kommentarer Annette - 2021-11-12 09:43:04 Bedste ingefærsmåkager det eneste der kan gøre det perfekte bedre er et par små stykker syltet ingefær i det giver en dejlig sej fornemmelse at tygge i og stæk smag Morgan - 2018-12-01 14:49:27 Er det ikke lidt fjollet at købe specielt usaltet smør man normalt ikke bruger til daglig, for så at drøne 1 knsp salt ?!?!? Anita Frail - 2017-12-25 12:39:57 I stedet for sirup kan man sp ikke komme honning i? Jens - 2017-10-05 16:27:35 Hvor meget frisk ingefær kan man komme i Annelise - 2016-06-04 10:17:30 Brugte halvt melis og halvt brunt farin så fik de en flot mørk farve. annette sarr - 2016-01-10 11:17:39 de er farlige og være alene med man spiser allesammen selv Pigen - 2014-11-12 22:10:42 De ser mega lækre ud :-P Måne - 2012-07-18 17:38:07 skal det være usaltet smør ? hvor vigtigt er det ? nuss - 2010-12-01 18:33:13 jeg ruller dem ud i stænger og skære dem på skrå når de er bagt det fungere fint ... super goe Anonym - 2010-09-03 14:42:32 Gi den bare gas med den friske ingefær, det bliver de KUN bedre af !!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne