Kold Grand Marnier souffle

Kold Grand Marnier souffle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Kold Grand Marnier souffle, billede 4 Kold Grand Marnier souffle, billede 1 Kold Grand Marnier souffle, billede 2 Kold Grand Marnier souffle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Hele æg, pasteuriseret 1 pasteuriseret æg vejer ca 50 gram
6 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
6 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
2 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skræl.
8 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
1 dl. Grand Marnier
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Abrikossovs:
1 ds. Abrikos. konserves. let sukkerlage 1 dåse henkogte abrikoser på dåse indeholder ca. 240 gram drænet vægt.
0.5 dl. Kirch 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Husblassen lægges i blød i koldt vand.

De hele æg og æggeblommer piskes hvide med sukker.

Riv den gule/orange skal af citron og appelsin, og pres så saften ud.

Piskefløden piskes stiv. Hviderne piskes stive.

Husblasen knuges fri af væde og smeltes i saften, tages af varmen og tilsæt Grand Marnier. Flødeskummet vendes i æggemassen, heri vendes den smeltede husblas under konstant omrøring. Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.

Et stor stykke folie foldes gerne flere gange på den korte led, stanniolen skal være så lang at man kan forme et rør der kun lige passer ned i souffleformen, og det skal passes til så det stikker lidt ned i formen, men rager op over.

Massen hældes forsigtigt i formen og stilles på køl, gerne til næste dag.

Stanniolen fjernes forsigtigt, og souffleen drysses med kakao på toppen.

Abrikossauce:
Abrikoserne drænes for væde, og blendes grundigt, smages til med kirch og serveres til, den ne skal ikke varmes op, og serveres kold.





karakterer:
Opskriften er vist 17652 gange,
og udskrevet 258 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14879 (3542 kcal)
KJ pr. Pers. 1859 (442 kcal)
Vægt ialt 1871 gram
Vægt pr. Pers. 233 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 795 KJ (189 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 12.0 gram
Kulhydrat 15.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu