Boller - Lækre luftige

Boller - Lækre luftige, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 10 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Fiffi

Indsendt :      Red :
Boller - Lækre luftige, billede 4 Boller - Lækre luftige, billede 1 Boller - Lækre luftige, billede 2 Boller - Lækre luftige, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
700 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Mælken lunes og gæren opløses deri. Derefter blandes smør i. Dernæst salt, sukker og kardemomme. Til sidst blandes melet i lidt af gangen. Dejen slås godt igennem.

Lad dejen hæve en time, hvoefter dejen slås sammen.

Formes til boller og pensles med æg. Lad dem hæve til de er store.

Bages ca. 20 minutter ved 170 grader C. alm. ovn.

Tips:

Det er vigtigt at de pensles inden anden hævning, da de ellers vil falde sammen og ikke blive dejlige luftige.





karakterer:
Opskriften er vist 402887 gange,
og udskrevet 4367 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (198 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14650 (3488 kcal)
KJ pr. stk. 1465 (348 kcal)
Vægt ialt 1422 gram
Vægt pr. stk. 142 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1030 KJ (245 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 5.4 gram
Kulhydrat 43.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-01-19 15:38:21
De bedste boller jeg har lavet 😋👍

  -   2021-02-12 00:08:50
Det er anden gang, min mor og jeg bruger denne opskrift. Stor stor 5 tal herfra!

  -   2019-06-02 08:53:27
Jeg lavede en opskrift til 16 boller, og for 20 stk ud af det. Måler alle boller op til 100 gram stykketog så passer det og så er de også dermed lige store alle sammen :)

  -   2019-02-05 16:32:34
Jeg fik 19 boller ud af det, virkelig luftige og store alle sammen :-) lækkert!! Hvor har den opskrift været hele mit liv..

  -   2018-08-04 14:58:35
Kan sagtens bruges af æggeallergikkere pensl bare med mælk. Der skal mere mel i, ellers bliver det for klistret. Jeg fik 12 gigantiske boller. Jeg laver dem mindre næste gang.

  -   2018-05-20 11:56:14
Jeg lavede en opskrift til 15 boller men det blev kun til 9 selv om de blev meget små

  -   2017-11-05 19:07:34
Virkelig lækre luftige store boller Jeg brugte koldt smør og mel efter behov.

  -   2017-01-09 15:59:19
Hej Ann-Sofie :). Mælken har været for varm, og har slået gæren i stykker, så derfor er der ingen hævning :). Mælken skal være lillefinger varm ☺️.

  -   2016-09-27 13:38:12
Elsker de her boller, men der er skette noget meget underligt sidste gang jeg lavede dem, for det første ville de ikke hæve overhoved, men det er sket før og tænkte de nok ville hæve i ovnen som sidste gang men det gjorder de ikke. Istedet fik de brune pletter på den ene side af bollen, og resten blev en mærkelig bleg farve som på ingen måder var brun. Nogen der kan forklare hvad der gik galt? Tænker selv det er gæren den var lidt mærkelig da jeg kom den i mælken, og mælken var lidt for varm?

  -   2016-01-20 12:23:25
En super lækker bolle. Jeg brugte 200 G mere mel, da dejen ellers klæbede for meget til at man kunne forme dem. Derudover lavede jeg 16 boller i stedet for ti og de er stadig meget store.

  -   2015-11-25 09:50:36
Mine gad ikke hæve 2.gang på pladen. . 😯

  -   2015-10-24 10:26:55
Den bedste opskrift på boller - den er et stort hit her hjemme :-)

  -   2015-09-29 12:44:11
Boller uden æg - det er meget vigtigt at de pensles med æg Okaaay

  -   2015-09-12 18:42:58
Sørg for at bruge flydende smør Og føl dejen i det, der tilsættes... Dejen kan blive mere luftig jo mere der ældes;)

  -   2015-07-10 21:39:34
Jeg har brugt denne opskrift over 25 gange og med succes hver gang. Husk du ikke skal tage salt direkte ovenpå gær og mælken.... Da dette dræber gæren ... Husk at hælde den ud som en våd dej og lad den hæve 30 - 45 min første gang. Jeg plejer altid at dele halve stykker så jeg have 16 boller til en bradepande. Lad det derefter hæve 30 min når de er formede... Så bliver de super luftige

  -   2015-05-25 16:15:31
Virkeligt gode boller. De hæver perfekt og er luftige og medgørlige. Jeg har lavet dem flere gange nu, og hver gang er det en succes

  -   2015-04-28 18:03:03
De er blevet stenhårde og meget kompakte hos mig :( selvom jeg har fulgt opskriften,

  -   2014-09-28 09:40:29
Pensling har intet med om de falder sammen eller ej. Udelukkende udseende der hsr betydning for.

  -   2014-08-20 17:25:17
kan man lade dem hæve en hel nat ???

  -   2014-03-12 19:36:23
Super gode boller, de er lækre og luftige og kan sagtens fryse dem ned, hvis de ikke er varme længere sætter jeg dem i mikroovnen ved "optøning" og så bliver de næsten som nybagte, KAN KUN ANBEFALES

  -   2014-01-12 19:40:07
Det er er klart de lækreste boller EVER... De er så luftige og lækre.. - Og dem Der mener andet må helt klart ha' lavet en fejl! Jeg brugte godt nok lidt mere mel, men igen kommet jo os helt an' på kvaliteten af Melet.. Til sidst, dem der spørg til om snøret skal smeltes eller ej! - Jeg skar bare det kolde Smør i små tern og ned i den lunkne mælk, og det blev skide godt!

  -   2014-01-12 16:02:33
Skal smørret smeltes eller?

  -   2013-02-05 13:29:01
Skal smørret smeltes?:-)

  -   2012-10-19 14:23:16
VERDENS BEDSTE BOLLER :O)

  -   2012-09-26 16:16:47
Prøv at komme lidt kanel i, så bliver de super gode!

  -   2012-07-10 21:14:50
Jeg tilføjede et æg og brugte ca. 550 gram hvedemel og 200 gram havregryn. Jeg har ikke prøvet den originale, men dem jeg lavede var eceptionelle! Mums!

  -   2012-05-05 08:56:51
tror jeg har lavet dem 20 gange nu, de er så gode!!! laver dem altid til fødselsdage og når jeg har lyst, og de bliver altid spist op! :-).

  -   2012-01-04 17:30:13
Super lækre!...og det gør ikke noget at tilføje lidt chokolade! ;)

  -   2011-10-29 18:22:53
Har bagt dem 3 gange nu med succes. Luftige og gode til gæster og fester. Jeg bruger dog op til 100 gram ekstra mel hver gang. Jeg bruger mindre sukker hvis de er til kødpålæg, ca 25 gram. Opskriften giver flere end 10 boller og de bliver store.

  -   2011-08-09 18:27:33
Sindsygt gode boller. Lavede 14 stk i stedet for 10, eller bliver meget store

  -   2011-04-30 15:04:57
FANTASTISKE BOLLER!!!!!!!!! :-)

  -   2011-03-19 12:48:03
penslede dem efter anden hævning,(forsigtigt, da jeg glemte det i første omgang) de blev fine. Super gode boller, fik 20 store..:-)

  -   2011-02-20 20:04:53
jeg har lige lavede dem jeg kom så også rosiner i rigtig lækkert. Ud af 1 posion fik jeg dog 20 store boller og glemte og pensle men de blev nu rigtig gode

  -   2011-02-06 15:46:06
brugte ca 150g mere mel, men nogle at de bedste boller :-)

  -   2010-12-11 01:07:42
virkelig gode og flotte boller, håber fødselsdagsgæster syntes de smager godt efter laaaangt natbage projekt!

  -   2010-11-07 12:44:17
skal der ikke meget mere mel i? synes det er noget klisteret, men ellers gode boller :-)

  -   2010-11-06 19:21:29
har aldrig smagt så gode boller !!!!!!

  -   2010-06-16 22:27:10
Kanone boller.. De er så bløde og smager bare kanon, og holder sig godt i flere dage!

  -   2010-05-05 16:38:52
uuuh, så godt så langt. jeg havde lidt problemer i starten, men nu kører det og de skal have for 2. gang, og der er faktisk blevet 20 boller, dvs. dobbelt så mange som der står i opskriften... hm...

  -   2010-05-05 14:25:12
uuuumh... jeg glæder mig .9 Jeg er igang med 10 stks, ligenu. Jeg synes bare at det virker ret underligt at man ikke skal bruge æg, men pyt med dig i andre siger de bliver gode! - og jeg vælger at undlade rosiner, da jeg ikke fik et godt resultat med det sidst... :-) www.stribedeprikker.blogspot.com

  -   2009-07-31 10:17:27
Smøret, skal det være smeltet eller hårdt?

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her