Turbo boller (nem og hurtigt at lave)

Turbo boller (nem og hurtigt at lave), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Turbo boller (nem og hurtigt at lave), billede 4 Turbo boller (nem og hurtigt at lave), billede 1 Turbo boller (nem og hurtigt at lave), billede 2 Turbo boller (nem og hurtigt at lave), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
110 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
0.5 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
550 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Tænd ovnen på 185 grader (varmluft).

Varm mælken, og bland gæren i. Smelt margarinen i mikrobølgeovnen, og bland det derefter i mælken og gæren. Tilsæt salt, sukker og æg, og rør det godt sammen med en håndmixer.

Bland derefter melen i lidt efter lidt, indtil dejen næsten ikke klister mere (alt melen skál ikke bruges).

Form så 18 boller og lad dem hæve i 15 minutter.

Bag dem så i 12 minutter midt i ovnen.

Tips:

Denne opskrift er meget nem. Den smager godt, og selv børn som mig kan finde ud af at lave dem. Hjemme i min familie, kalder vi dem 'Turbo boller'.





karakterer:
Opskriften er vist 555293 gange,
og udskrevet 11671 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (622 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13123 (3124 kcal)
KJ pr. stk. 729 (173 kcal)
Vægt ialt 1104 gram
Vægt pr. stk. 61 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1188 KJ (283 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 10.4 gram
Kulhydrat 41.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-11-05 18:07:48
Kan man også bruge smør i stedet for margarine

  -   2019-05-22 11:01:14
Det er vigtigt at mælk/margarine er omkring 37 grader c. da gærcellerne ellers vil dø og bollerne ikke vil hæve

  -   2018-07-25 10:16:55
Smager skønt, laver dem ofte i weekenden :)

  -   2017-08-31 20:03:18
Jeg bagte bollerne til aften kaffen , og havde glædet mig sådan , jeg forstår så heller ikke når man bruger 50 g gær og de så ikke har hævdet en prut :( har fulgt opskriften ellers men måtte så gætte mig frem til 200 grader og køre den på alm som jeg næsten altid plejer at gøre når jeg bager :( syntes ikke om denne her opskrift ! Dov smagte bollerne 👌🏻

  -   2017-06-17 12:01:22
Supergode. Nogen gange laver jeg med mindre gær, hvis jeg har tiden til at lade dem hæve i flere timer. Jeg bruger lidt mindre smør. Dem, der skriver, at de er tørrer, må ikke kunne bage :-D

  -   2017-05-20 09:27:59
Super hurtige og dejlige boller 😀

  -   2017-04-27 13:01:17
Hurra fandt den igen. De er nemme og hurtige smager godt.

  -   2017-01-24 21:26:32
Jeg har i dag lavet disse boller, som blev super lækre, luftige. Og smagte fantastisk. Jeg brugte ca. 50g.mere mel end opskriften lød på. Ellers fulgte jeg den... Delte den i 2 lige store dele. Kom rosiner i den ene halvdel og chokolade knapper i den anden halvdel. Denne opskrift er så nem at gå til. At det ikke er sidste gang de boller bliver lavet her i huset. Takker for en lækker opskrift.

  -   2016-08-14 11:45:50
Har prøvet at bage "Turbo boller" her til morgen. Brugte mel m.m. i mængderne fra opskriften. Dejen blev lidt klæbrig, men jeg satte bollerne med 2 skeer dyppet i vand, så behøver man heller ikke at pensle dem. Bagte dem ca. 13 min. i ovnen med varmluft og vandbad i bunden og de blev super gode. Mere mel giver bare tungere boller:-)

  -   2016-02-26 09:59:43
Jo man kan bruge hvad som helst,, man skal bare huske man skal komme mere mel i da gulerodsaft er deri

  -   2016-02-13 21:23:50
Super opskrift, både som den er og som sundere variant med mindre margarine og med lidt fuldkornsmel, diverse kerner og gulerod i. Lækkert at det går hurtigt med friskbagte boller.

  -   2015-07-02 23:21:38
Disse boller er virkelig gode. Det tager under en time at få boller på bordet og så kan de snildt varieres til f.eks. pølsehorn, flutes eller grovboller med få ændringer. De smager også lige så godt efter, at de har været frosset. Topkarakter herfra.

  -   2015-06-04 23:22:02
Vildt gode, erstattede dig 150 g af melet med grahamsmel og puttede rosiner i dejen. Og penslede bollerne med æg 😊👍🏼

  -   2015-03-06 15:59:53
Der er for meget gær i, men ellers er det en glimrende opskrift. Virker fint med kun det 2/3 af gæret

  -   2015-02-16 20:19:50
Har bagt boller mange mange gange. De her var ekstrem tørre og kedelige!

  -   2015-02-15 20:23:59
De er luftige og ikke tørre, det gør dem gode, jeg pinslede dem med lidt æg og så skindte de bare, så det anbefaler jeg

  -   2014-07-26 17:47:42
Virkeligt fine! Brugte lidt groft mel i dejen og skar lidt ned på smørret. De blev stadig rigtigt fine - og var lynhurtigt færdige. :)

  -   2014-06-27 22:47:13
Kan man komme revne gulerøder i?

  -   2014-02-24 12:18:55
Det er en kanon opskrift da den er god til pølsehorn 20 minutter og kanel snegle ca 20 minutter men der bliver rigtige gode og luftige

  -   2014-02-13 21:03:00
Gode boller men mængden af mel er da helt hen i vejret, der stod 1100 gram i opskriften og endte med ca 1600 gram.

  -   2014-01-27 14:04:15
Mængden af mel passer på ingen måder. Ellers var de ok.

  -   2013-12-25 10:06:36
God og nem opskrift. Jeg deler nogle gange dejen i to og putter chokoladestykker i den ene halvdel, så vi også får de lækreste chokoladeboller. Dejen kan i øvrigt også bruges til pølsehorn. Jeg plejer at erstatte den smeltede margarine med 6 spsk olie.

  -   2013-11-07 14:50:11
Det er en god op skrift

  -   2013-10-17 14:21:17
De smager super godt og er nemme at lave. Jeg ændrede lidt i opskriften, og brugte skummetmælk i stedet for sødmælk og kun halvt så meget smør og resten var olie. Det giver også et super godt resultat.

  -   2013-09-28 10:44:19
Super gode og super nemme boller!!!! Jeg brugte dog 600-650 g mel. Men fulgte ellers opskriften... Skønt med nem morgenhygge :)

  -   2013-09-06 10:04:24
Jeg erstattede 200g hvedemel med: 50g fuldkornsmel, 50g havregryn og 100g grahamsmel. Også er de lige i øjet :-) de fik 20 min ved 185gr

  -   2013-08-19 08:47:57
Hmm minder rigtig meget om en kopi af en anden opskrift på boller herpå

  -   2013-06-05 12:36:00
Laver kun de her boller :) og nogle gange med chokolade til de små :)

  -   2013-04-09 10:08:10
Hvis man syntes bollerne bliver hurtigt tørre, har jeg et godt tip: jeg anbefaler at man udelader ægget i opskriften og i stedet for tilsætter ca. 1 dl yogurt naturel eller a-38. Så bliver bollerne ikke tørre så hurtigt og er faktisk lækre selv et par dage efter de er bagt :) ellers en lækker opskrift til de morgener hvor man har glemt at bage brød til weekenden eller bare ikke lige har haft tid :)

  -   2013-03-25 21:17:09
husk bollerne ikke hæver hvis mælken er for varm, så dræbes gærcellerne og man står med mega hårde boller! prøver igen.....

  -   2012-11-03 07:26:25
Super lækre med kardemomme i

  -   2012-10-29 18:20:21
29/10-12 Hmm, det gik helt galt her.. Brugte mere mel end skrevet, ellers klistrede de. Og de var slet ikke færdigbagt da jeg tog dem ud. Direkte i skraldespanden :( Jeg må have gjort noget forkert!

  -   2012-10-23 14:54:39
Kan du fryses?

  -   2012-10-11 15:46:54
Den her opskrift er super god! Selv jeg kan finde ud af at lave den... ALENE! Og jeg er altså kun 16! Smager super, selvom jeg ikke har smagt dem endnu - de er nemlig i gang med at blive bagt i ovnen. Nam nam

  -   2012-08-14 14:50:58
jeg har bagt maange boller til min datter på knap 3. og de her er de eneste, hvor tallerknen er helt tom :) også fra min side af ;) anbefales !

  -   2012-06-19 10:09:13
Jeg erstatter ca 1/3 af hvedemelet med rugmel og havregryn (eller hvad der ellers er på lager). Så bliver de dejligt grove. Dejen fungerer også fint til pølsehorn :)

  -   2012-06-17 14:57:45
de dufter godt, men det var også det, de var rå og ville ikke hæve:-(

  -   2012-06-08 10:20:42
cc 200 grader i alm ovn, kat

  -   2012-05-14 16:43:36
Vi har bagt disse boller to gange, de er super lækre. Vi benytter tørgær uden problemer. De er lækre med kerne i eller sukker på toppen.

  -   2012-05-06 11:18:06
lidt af et pres og lægge på skuldrene, hvis dem jeg laver ikke bliver gode

  -   2012-04-21 10:46:49
Bagte denne opskrift som franskbrød - kanon opskrift ;)

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her