Porrefars med ost

Porrefars med ost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Porrefars med ost, billede 4 Porrefars med ost, billede 1 Porrefars med ost, billede 2 Porrefars med ost, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
   
500 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
6 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Porrerne renses og skæres i mindre stykker hvorefter de koges. Afdryppes og lægges i et smurt ildfast fad.

Farsen røres sammen med æg, rasp og piskefløde. Vendes til sidst sammen med de piskede æggehvider.

Farsen smøres fast ud over porrerne, og smørklatter fordeles over.

Sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 35 minutter - let dækket med sølvpapir.

Retten tages nu ud af ovnen. Tomat i skiver og revet ost fordeles ud over og fadet sættes igen ind i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i yderligere 15 minutter.

Serveres med ris og en god tomatsovs eller champignonsovs.





karakterer:
Opskriften er vist 93819 gange,
og udskrevet 5071 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13805 (3286 kcal)
KJ pr. Pers. 3451 (821 kcal)
Vægt ialt 2814 gram
Vægt pr. Pers. 703 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 490 KJ (116 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 8.0 gram
Kulhydrat 5.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-17 08:35:45
Jeg lavede en alm. frikkadelle fars, og resultatet var fantastisk

  -   2011-10-13 23:46:10
Rigtig lækker opskrift! Jeg rev et fed hvidløg i farsen og så undlod jeg æggehviderne og smørret! - resultatet blev stadig helt kanon!

  -   2011-10-13 10:12:05
den er rigtig god jeg kan tilsdlutte mig kommentaren fra både beth og leif men ellers tror jeg man skal lade fantasien råde med både krydderier og grønsager

  -   2011-10-10 19:50:31
Opskriften lyder ret lækker, jeg vil prøve, at lave den fedtfattig, min mand er diabetiker, vender tilbage, hvis det bliver godt.

  -   2011-05-31 10:14:48
Rigtig lækker og nem ,jeg har prøvet at lægge gulerods stykker i sammen med porrerne ,det kan vi godt lide

  -   2010-10-05 19:08:30
Den er rigtig god. Der skal en del krydderier i farsen, som er dejlig luftig. Kog porrene med en grøntsagsterning i og brug fond til champignon sauce, så er den god.

  -   2010-09-12 11:53:17
Smager super godt, både som den er, men også med hvidløg.. helt sikkert en 10er herfra.

  -   2010-09-07 12:29:18
Farsen skal tilføjes mange flere krydderier efter smag, ellers er den lidt tam. Porrerne vil jeg næste gang skære i stykker af 1 cm, da det er umuligt selv med den skarpeste kniv at skære porrerne over efter tilberedning.

  -   2010-09-04 16:42:50
glæder mig til at smage den i aften :-D

  -   2010-04-28 10:47:50
Smagte bare super. Forstår ikke den ikke har fået højere karaktere herinde... Lækkert

  -   2010-04-05 19:46:31
MUmmmzzz det ser lækkert ud. Skal da prøves i morgen :o)