Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Kylling i rød karry

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger

Kylling helOprindelsesland : Thailand - Thailandsk - Thailandske

Kilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :


Kylling i rød karry, billede 4 Kylling i rød karry, billede 1 Kylling i rød karry, billede 2 Kylling i rød karry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 hel kylling delt i 10-12 stykker eller 500 gram strimlet kyllingefilet
 
3-4 tsk.rød karrypasta
2 tsk.hvidløg finthakket
1 spsk.galanga finthakket
1-2 stilkecitrongræs fintsnittet
5 hele kaffir limeblade
3-4 stødte hele nelliker
2 ds.kokosmælk (2 x 400 ml)
 
1-2 løg i smalle både
2-3 gulerødder skåret i tynde skrå skiver
1 spsk.koncentreret tomatpure
 
2 spsk.fiskesovs
1 spsk.sukker
 olie til stegning
 friske basilikumblade til pynt
 


Opskrift:

Hvis du bruger en hel kylling, skal kyllingestykkerne blancheres i kogende vand i ca. 5 minutter, fordi stivelsen fra benene ellers kan få saucen til at skille.

Opvarm olien i en tykbundet gryde. Rist karrypasta, hvidløg, galanga, citrongræs, kaffir limeblade og nelliker heri. Kom lidt kokosmælk i, så krydderierne ikke brænder på

Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem stege i 5 minutter. Kom derefter grøntsager, koncentreret tomatpure og resten af kokosmælken i. Lad det hele simre i 15 - 20 minutter uden låg, eller til kyllingestykkerne er gennemkogte. Kyllingestykker med ben må ikke koge så længe, at kødet falder fra benene.

Smag til med fiskesovs og sukker. Retten pyntes med friske basilikumblade og serveres med ris.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (31 stemmer)

Opskriften er vist 62967 gange,
og udskrevet 1050 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Kylling i rød karry

C. Larsen  -  2009-12-14 02:01:19
Til Per Skroget er det bedste at lave kyllingefond af. Skroget splittet og tilsættes max. 2-3 dl. vand og salt og peber, og koges ca. 1 time. Det er den bedste fond i forhold til boulion.

Per  -  2008-06-17 07:58:11
Galanga er en rod som ligner meget en ingefærrod

  -  2008-06-16 02:24:15
hvad er galanga? undskyld men jeg bor i Canada og ved ikke hvad oversaettelsen vil vaere.Tak Else

Per  -  2008-06-14 18:46:46
Jeg brugte hel kylling hvor jeg skar lårene af og delte i to, skar vingerne af og til slut filetterne som jeg delte i tre, selve skroget kasserede jeg og undlod at blanchere kødet og saucen skilte heller ikke. Jeg kunne ikke skaffe galanga så den undlod jeg, og så gav jeg den lidt ekstra karrypasta til slut. Fiskesovs købes på flaske og er et asiatisk krydderi heder muligvis fishsauce.

Per  -  2008-06-14 18:43:10
Limblade kan ind i mellem købes tørrede i supermarkedet, galanga er en rod og ligner af udsene ingefær.