Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Broget hverdagsgryde 2

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Hakket oksekød - OksefarsFedtfattig opskrift

Indsendt :

Broget hverdagsgryde 2, billede 4 Broget hverdagsgryde 2, billede 1 Broget hverdagsgryde 2, billede 2 Broget hverdagsgryde 2, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
2 tsk. Paprika
0.5 tsk. allehånde, stødt
0.5 tsk. Cayennepeber
8 dl. Svinebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
300 gram Majs. kerner. dybfrost
300 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Pynt: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
    1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.


Opskrift:

Svits de finhakkede løg og hvidløg i olie, indtil løgene er klare, men kun let gyldne.

Tilsæt det hakkede kød og rør, til kødet har delt sig.

Tilsæt ris (rå) og krydderier og bland det hele godt. Hæld bouillonen og tomaterne i gryden og dæk med låg. Lad retten småsnurre under låg 20-30 minutter. Spæd evt. mere væske til.

Tilsæt majs og ærter. Kog retten videre ca. 10 minutter uden låg. Smag retten til.

Servering:
Retten serveres i gryden. Tynde ringe af peberfrugt lægges over.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (76 stemmer)

Opskriften er vist 169163 gange,
og udskrevet 6785 gange.


Energi:
KJ total 13493 (3212 kcal)
KJ pr. Pers. 3373 (803 kcal)
Vægt ialt 2995 gram
Vægt pr. Pers. 748 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 450 KJ (107 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 13.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Mette  -  2016-08-21 15:34:41
Kan retten fryses? Laver den for anden gang i dag. Nem hverdagsret

Jeannie  -  2015-08-22 13:30:12
Skift svinebouillion med okse i stedet.. Hold som hovederegl oksekød og bouillion sammen og svinekød og svinebouillion

Tina Svenningsen  -  2014-01-23 14:29:47
Rigtig god ret, nem og lave.

Plet  -  2013-03-22 19:13:12
Hvad nu hvis ikke alle har bogen om hakket kød af Lotte Havemand

Michela  -  2012-06-13 21:50:26
Har lavet den nogle gange, og jeg plejer at tilsætte gulerødder og peberfrugt. Kommer det i samtidig med risen. Smager rigtig dejligt.

mig  -  2010-12-09 16:19:44
øøøøm kogte eller ukogte ris`???

  -  2010-10-25 21:11:41
lavede denne ret, med en stor grøn chili i, og så kom jeg en rød peber i tern i også, istedet for rød peber til pynt... syntes det blev en fin hurtig og billig hverdagsret!

puhaa  -  2010-03-10 13:33:19
Smager helt forfærdelig - og en ubehagelig konsistens...

Peter Laursen  -  2008-12-21 13:35:26
For at få mere smag i retten kan varm anbefales at bruge skalotteløg. Og hvis i putter forårsløg i derudover, vil I få en rigtig god ret. Jeg har desuden tilsat en smule stærk karry. Og så vent med at putte hvidløgen i til de sidste 5 minutter det simrer. Så bliver det HEEELT perfekt.

Christian F  -  2007-06-24 19:19:05
Jeg giver "Mormor" ret i det med smagen, har selv tilføjet oregano, ketchup og lidt sukker for at fremhæve smagen. (men som sagt prøv at experimenter !!) karakter 8

Bjarne M  -  2007-01-29 18:06:30
God ret, kan anbefales, der er til 6 pers, spis flutes til. velbekomme, karater 7

Mormor  -  2007-01-24 19:50:17
God mættende sag, men total uden smag. Find et krydderi du kan lide og prøv det af. Det kan uden tvivl blive en fin hverdagsret

Hexen  -  2007-01-15 19:13:35
Denne opskrift findes i "Bogen om hakket kød" af Lotte Haveman, side 14 !