Fastelavnsboller

Fastelavnsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 9 Stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : kla

Indsendt :      Red :
Fastelavnsboller, billede 4 Fastelavnsboller, billede 1 Fastelavnsboller, billede 2 Fastelavnsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Kagecreme:
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Smelt smør og hæld mælken i. Rør gæren ud i blandingen og tilsæt resten af ingredienserne. Rør dejen, til den er lind. Lad dejen hævn ½ time.

Imens kommer I alle ingredienser til cremen op i en lille gryde og rører godt rundt, mens det bliver opvarmet. Det skal lige nå kogepunktet, men må ikke koge og I skal huske at røre godt rundt HELE tiden.
Tag gryden af varmen og lad det køle af.

Rul dejen ud på et meldrysset i bord, i en frikant ca. 30 x 30 cm. Skær den ud i frikanter om kom en klat kagecreme på dem alle og fold dem sammen og til sidst klemmes de godt, så cremen bliver inde i bollerne. Lad bollerne hævn ca. 20 min.

Bag dem i 20 min ved 200 grader C. alm. ovn. Lad dem afkøle på en rist og pynt med glasur.

Tips:

I stedet for kagecreme kan der bruges marcipan i små stykker, ca 100 g.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gammeldags fastelavnsboller med creme

karakterer:
Opskriften er vist 114544 gange,
og udskrevet 4753 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (70 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14536 (3461 kcal)
KJ pr. Stk. 1615 (384 kcal)
Vægt ialt 1228 gram
Vægt pr. Stk. 136 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1183 KJ (281 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 16.3 gram
Kulhydrat 29.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-05 17:31:07
Laver til min klasse Kommentar : nam

  -   2012-10-18 18:47:52
Et forslag.!? Hva' med at lave nogle kager der er lette og hurtige og lig dem ind under "L" eller "N" Ikke for at tvinge jeg får bare ikke gjort det selv.?? Hilsen Kage Bageren.:)

  -   2012-02-23 15:09:21
Jeg putter mere mel i end der står i opskriften... og de er SUPER gode..:-)

  -   2011-02-26 15:51:10
jeg kan ikke vente til at spise dem mmmmmmmm

  -   2011-02-19 14:35:21
mel mængden er forkert, der skal nok ca 450g. cremen kan godt flyde ud, man skal lukke dem godt.

  -   2011-02-07 13:02:53
super let opskrift.. har prøvet at putte creme og marcipan i dem.. de er super gode.. kan kun anbefaldes

  -   2011-01-31 20:58:38
Hor meget er knsp?

  -   2010-02-14 15:22:33
de er bare supergode....Vil helt klart lave dem igen.Lavede dem med marcipanfyld og det var rigtig godt

  -   2010-02-11 19:28:51
Rigtig gode og lette at lave! Jeg har valgt at bruge pulver-vanillecreme i stedet .. Så er jeg sikker på, at konsistensen bliver helt rigtig, og at cremen ikke løber ud af bollerne undervejs (: Men gode, dét er de!

  -   2010-02-02 15:47:53
Verden bedste fastalavnsboller! Jeg bruger altid den her opskrift. Har ikke haft nogle som ikke kan lide dem :D Så hvis der er nogle der leder efter en god fastalavnsbolleopskrift så tag den her(:

  -   2009-02-21 11:11:07
De her fastelavnsboller er superlækre - vi glæder os til at smage dem igen!

  -   2009-02-19 20:34:24
Lavet dobbelt portion, 30 stk´s. Da cremen blev for tynd, vil jeg anbefale at den opkoges. De blev ikke som forventet. Alm lagkagecreme kan anvendes.

  -   2009-02-19 20:24:02
fastelavnsbollerne er gode, men ikke som forventet. Cremen var tynd, og skal åbenbart opkoges, så den bliver tyk. Lavet dobbeltportion, 30 stk´s. Alm. creme kan anvendes

  -   2009-02-19 19:45:56
cremen er super nem og lige til at gå til..

  -   2009-01-20 12:11:23
creamen skal koge ellers virker den ikke

  -   2008-02-06 14:37:11
Jeg lavede dobbelt potion, men kom ik helt så meget smør i og kom en lille teskefuld vanilie sukker i. der blev 30 boller. Jeg kom mørk cokolade i nogen a dem, nam nam

  -   2008-02-05 13:13:24
Hmm..Vi skal bare fastelavns boller, og vi valgte den her opskrift, for vi syntes de ser lækre ud !!<3

  -   2008-01-31 14:02:13
de er gode

  -   2008-01-27 13:05:39
De smager dejligt...og ja som skrevet af katrine, smager de bedst med mindre smør og mere sukker. Jeg puttede 25 gram mindre smør i og 1½ spsk mere i

  -   2007-12-18 15:31:41
yummi'yummi det er klasse, jeg har aldrig smagt noget som bare smager så godt ;P

  -   2007-12-16 15:42:20
den er bare gode det smager godt.....

  -   2007-11-10 14:33:39
kan man også bare bruge normal kagecreme istedet for man selv laver det?

  -   2007-07-25 12:49:08
Vi lavede firkatnerne små og så kunne der nå at blive ca. 34 af en potion!

  -   2007-07-15 20:12:24
nååå maizena er majsstivelse.. aaa der burde stå majsstivelse istedet for maizena det er jo noget der bliver brugt hele tiden.. hehe

  -   2007-07-15 20:07:43
hmm må jeg spørger jer om noget ??? hvad er maizenamel??? for jeg har nemlig aldrig brugt det før...

  -   2007-03-14 19:06:13
Lækker opskrift nem at gå til selv på en hverdags aften

  -   2007-03-03 13:11:00
det er en rigtig god opskrift og vi glæder os til at bage dem

  -   2005-01-01 01:01:01
de er udemærkede, put noget mere sukker i dejen, og knap så meget fedt

  -   2005-01-01 01:01:01
En passende størrelse til firkanter er 10x10 cm og så bliver der 9 boller at denne portion