Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Klejner

Antal:
stk. 125 stk.
Ret : Småkager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelHøjtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :

Klejner, billede 4 Klejner, billede 1 Klejner, billede 2 Klejner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Kardemomme, stødt
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Palmin
   


Opskrift:

Margarinen smuldres i sukker, mel og bagepulver, kardemomme og revet citronskal.
Æggene og mælken blandes i, og det æltes.

Dejen rulles ud i 5 mm tykkelse.
Først skæres den lodret gennem til strimler, så skråt.
Der laves hul i klejnen, og den ene spids stikkes igennem.

De lægges til hvile i 1 time. De bages så i palmin til de er lysebrune. Lægges på fedtsugende papir.

Drys flormelis over inden servering.

Tips:

En wok er god til friturestegning, og 3x500 g. fedtstof er passende.

Denne klejne er blid ved fedtstoffet, så du vil kunne bage flere portioner af denne dej før fedtstoffet er træt og skal udskiftes



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (56 stemmer)

Opskriften er vist 275430 gange,
og udskrevet 12906 gange.


Energi:
KJ total 30807 (7335 kcal)
KJ pr. stk. 246 (58 kcal)
Vægt ialt 2205 gram
Vægt pr. stk. 17 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1397 KJ (332 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 11.5 gram
Kulhydrat 51.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Klejner

Dorota  -  2017-03-01 15:01:48
Jeg synes også som Rickyn ,at der mangler mel i den opskrift.De smager godt,men jeg skulle bruge meget mere mel for at vride dem ellers klistrede de meget sammen og det var umuligt at lave dem :-(

michael  -  2016-12-15 18:38:01
Man bager ikke klejner, det bliver kogt i den varme palmin

rickyn  -  2015-11-20 10:36:22
der må sgu da være noget galt med den opskrift . det kan da ikke passe at man ikke kan sammel den den er jo meget flydene der skal da meget mere mel i vist man føjger den her op skrift ja jeg måtte komme ca 400 gr mere mel i for at det kunne lade sige gøre at lave klejner af den .

Heidi   -  2015-11-18 09:30:43
Hej, kan dejen eller de færdige klejner fryses og hvor længe kan de færdige klejner holde sig ?

ole  -  2015-11-15 07:44:31
I stedet for palmin kan du også bruge en ganske alm. rapsolie

Frank  -  2014-12-07 11:50:37
klejner skal ikke bages i palmin, det giver en dårlig eftersmag, Brug Rafinol istedet giver ingen eftersmag.

Morten 29  -  2014-11-30 17:19:59
Det er en rigtig god opksirft. (50 pers.) fulgte den dog ikke peæcis da jeg valgte at putte 2 æg i og så lidt ekstra mel. Meget vellykket. Personligt foretrækker jeg at de er lidt tykkere :)

Helle Rasmussen  -  2014-11-09 18:10:04
Kan disse klejner fryses.

_  -  2012-12-21 11:19:05
Behøves man at bruge palmin og ikke rigtigt olie eller smør???

  -  2012-12-07 13:10:50
Ja ingen problem

  -  2012-11-30 22:49:33
kan man lave dejen dagen før?