Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Fedtfattige squashboller

Antal:
stk. 15 stk.
Ret : Brød boller og kiks

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager

SquashFedtfattig opskrift

Indsendt :

Fedtfattige squashboller, billede 4 Fedtfattige squashboller, billede 1 Fedtfattige squashboller, billede 2 Fedtfattige squashboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Hirse. hele korn
50 gram Hvedekerner. hele/knækkede
350 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram



Opskrift:

Gæren opløses i vandet.

Salt tilsættes sammen med de hirse, de knækkede hvedekerner og revet squash.

Dejen æltes godt igennem. Hvedemelet tilsættes og dejen æltes yderligere godt igennem.

Dejen formes til boller og efter hæver på pladen i ca. 15 minutter mens ovnen varmes op til 200 grader C. alm. ovn.

Bollerne pensles med vand eller kaffe før bagningen.

Bollerne bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter eller til de er gyldne.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (27 stemmer)

Opskriften er vist 91400 gange,
og udskrevet 3778 gange.


Energi:
KJ total 8566 (2039 kcal)
KJ pr. stk. 571 (135 kcal)
Vægt ialt 1154 gram
Vægt pr. stk. 76 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 742 KJ (176 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 0.9 gram
Kulhydrat 37.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Fedtfattige squashboller

birgitte  -  2011-08-06 16:26:59
er der nogen der ved om de kan fryses ned nå der er squash. i

Nanna  -  2011-07-30 22:45:18
Erstat hvedekerner med knækkede rugkerner. Det er endnu sundere og smager også rigtig godt. Jeg ville egentlig også gerne vide om man evt. kunne erstatte det helt eller bare lidt med havregryn. Bare for at kunne gøre det så sundt, som overhovedet muligt :-)

gry  -  2010-09-15 18:09:26
super lækker opskrift. men kom en bitte smule sukker i for at gøren ku hæve ordentlig. kom lidt ost på toppen og det var rigtig lækkert:) men de blir helt flade?

John  -  2009-07-28 21:25:38
Der kan tilsættes skinke i tern og bollerne er lige til madpakken

birte  -  2008-08-10 13:47:08
Prøv at lave pølsehorn med en god kyllingepølse - det er godt til madpakken

ditte-pigen  -  2008-08-05 18:05:03
kan man godt bruge havregryn i stedet for så meget mel??? er nemlig på kur.

juhi  -  2008-04-18 11:21:16
uhmmm hvor ser de lækre ud. Er det hel hirse der skal i, eller hirse flager ? Og skal dejen hæve inden den formes til boller ?

laila esbjerg  -  2008-04-07 21:17:11
mums.....jeg tiltætter dog hakket persille...og de så også er mums til salater og supper.

Ditte  -  2008-04-02 17:05:43
de skal godt nok bage i lang tid! - over 30 min. men de bliver rigtig gode, masser smag:-) de kan anbefales til "clubsandwich". jeg fik også ca. 15 boller, ingredienserne var ikke svære at skaffe, de kunne dog ikke fås i fakta eller i netto, så skulle lige et smut forbi superbrugsen:-) men alt i alt en opskrift der skal prøves igen

HSJ  -  2007-10-22 22:41:31
Hvor lang tid skal de hæves? Det står kun noget om EFTERhævning efter dejen er formet til boller - mon ikke de skal hæves før i et stykke tid???

Camilla  -  2007-09-12 07:38:49
Hvad er knækkede hvedekerner?! Det er det jeg kender som bulgur nemlig

pige  -  2007-04-18 14:12:29
da jeg lavede dem blev de meget flade.. de hævede ikke rigtigt men blev dejligt sprøde.

Nynne  -  0000-00-00 00:00:00
Per; Glemte at sige; at jeg bagte bollerne i varmluftovn men reducerede graderne til 175, men bagetiden passede stadig fint. Det passer næsten altid til alle bolle typer med ca. 12-15 min. ved høj temp. Bager du dem længere risikerer du en enormt hård skorpe.

Nynne  -  0000-00-00 00:00:00
Til Per; En god bageregel; lad være at hænge dig for meget i mel anvisninger for de varierer ofte, især i bagværk hvor man tilsætter våde ingredienser som squash, æble el. lign. tilsæt mel efter øjemål. man behøver heller ikke ælte en "våd" dej op med hænderne, du kan nøjes med at røre den lind med bageskeen, og forme den med skeen når du lægger den op til boller, ligesom frikadellefars f.eks. Jeg havde ikke noget bøvl med opskriften og fik 25 ok store boller ud af dejen. Men har også tilsat mel på sjus, samt ekstra knækkede hvedekerner. Jeg synes det er nogle supergode boller og de holder sig godt svampede pga. squashén. Håber ikke du finder bage fiffet, for personligt, men ville bare dele en god oplysning jeg har fået af min mormor og selv nydt godt af når jeg bager.... hmmm lang besked!

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg syntes denne opskrift drillede, hirse kunne jeg kun finde som flager, dejen skulle have noget mere mel og den hængte stadig ved, og så skulle bllerne have mere end doblet så lang tid i alm. ovn, måske tiden og temperaturen passer til varmluftsovn ?? Jeg fik ialt 15 boller ud af opskriften. Kunne godt tænke mig at høre andres erfaringer med opskriften.

  -  0000-00-00 00:00:00
Bollerne bliver super gode, hvis man kommer dem i pose mens de er lune.