Arabisk kebab

Arabisk kebab, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
HovedretterRet : Hovedretter - Kebab

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Arabien

ArabienIndsendt :      Red :
Arabisk kebab, billede 4 Arabisk kebab, billede 1 Arabisk kebab, billede 2 Arabisk kebab, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
0.5 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Sambal oelek Sambal oelek er en Chili paste
   
Opskrift:
Løg og peberfrugt hakkes. Persillen hakkes fint.

Alle ingredienserne røres godt sammen og formes til aflang kebab, ca. 20 stk.

De bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 20-25 minutter, til de er gennemstegte.





karakterer:
Opskriften er vist 207642 gange,
og udskrevet 3581 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (128 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8074 (1922 kcal)
KJ pr. stk. 403 (96 kcal)
Vægt ialt 1668 gram
Vægt pr. stk. 83 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 484 KJ (115 kcal)
Protein 12.9 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 3.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-06-23 17:51:46
Smagte rigtigt godt, men 200g løg er alt for meget, når man kun brugte 500g kød!

  -   2011-08-15 19:27:07
vi undlod persillen og chillipastaen, men kom så bare lidt grilkrydderri i, og det var da super, med masser af smag.

  -   2011-07-08 00:25:32
har prøvet at tilsætte 1 spsk paprika, 6 hvidløg, og en halv teskefuld chillidrys, så blev den perfekt arabisk.

  -   2011-05-28 19:48:00
den smagte himmelsk! Tak for det! Har altid beundret arabisk mad, samt jeres kultur!

  -   2011-04-30 17:19:02
Laver en mindre portion, da det kun er min datter og mig. Brugte 500 gr kød, 1 ds tomatpuré, 1 løg, lidt kanel en halv peberfrugt, noget afrikansk krydderi (havde ikke lige andet) der blev 10, nu er de sat i ovnen og jeg vil servere ris, salat og tatzhiki til :) spændt på hvordan det bliver..

  -   2011-04-08 11:20:41
Anne: Kebab er et generisk udtryk der dækker en række forskellige typer kødretter og bruges i rigtig mange lande efterhånden, oftest hentyder den til noget på spyd. Iran ligger klods op af de arabiske lande, og man låner ord fra hinanden. Så egentligt er det ikke så underligt, og helt rigtigt at bruge om ovenstående ret. Hemmeligheden er at bruge godt med løg og persille, evt lidt sumak, og ikke alt for magert kød, der skal være lidt fedt i for at kødet kan holde på saften. Og for guds skyld ikke give den alt for meget på grillen så bliver den tør. jeg plejer nogle gange at bruge en lamme-oksekødsblanding, eller rent lam i det jeg synes det giver en mere mør og smagfuld kebab...

  -   2010-11-10 12:40:33
Vi spiser det med fladbrød, som man også køber i "invandrer-butikker", serveret med en blanding af finthakket tomat og agurk, citronsaft og friskhakket chili. Og yderligere med en blanding af finthakket advokado og frisk mozarella ost.Så river man bare et stykke af sit fladbrød, tager en "kebab", lidt tomat/agurk blanding og lidt advokado/mozarella blanding og haps! Sådan finger-mad... We love it!!! Men ja, der skal helt sikkert tilsættes lidt kebab-krydderi og hvidløg i farsen.

  -   2010-03-02 18:25:03
Det var super lækkert vi havde hverken persille, peberfrug eller Sambal oelek, men vi puttede et fed hvidløg i og blandede noget ketchup med chili pulver, og det var super lækkert og vil klart lave det igen! Godt råd, vi spiste det med kuscus og det var rigtig godt til og passede jo til nationaliteten, men forstår ikke hvorfor det bliver kaldt kebab for på wiki står der "Kebab er et persisk ord, der betyder grillet kød".

  -   2010-03-02 14:01:48
hvad server man til?? Ris og salat??

  -   2010-01-12 19:52:52
Jeg havde ikke oksekød, så brugte Hk. kyllingekød og tilsatte ½ tsk masala-kebab krydderi... Mums!

  -   2009-10-22 21:44:53
Den arabiske kryderi ZATAR, er en meget lækker kryderi, nogle spiser det også til morgenmad med lidt olivenolie, og arabisk brød. ZATAR kan købesk i udlandske butiker. Eller grønthandlere ;)

  -   2009-02-19 15:28:23
hvad er det arabiske krydderi zater og hvor købes det

  -   2008-10-15 16:05:37
prøv at putte chokalade i så smager det meget bedre

  -   2008-06-17 15:30:20
Arabere siger altså ikke "wallah" hele tiden, det skaber et meget dårligt ry!!! ;(

  -   2008-03-17 19:54:56
Jeg synes det virkede som som der var alså for meget vand i. Måske skal de flåede tomater dræne? Sander

  -   2007-08-02 13:39:51
Det krydderi Louise omtaler hedder de 7 krydderier hvis man ikke lige ligger inde med dem kan en smule kanel også bruges

  -   2007-06-24 09:46:03
Prøv at tilsætte 3 fed hakkede hvidløg, spidskommen, persille. Så er den hjemme!

  -   2007-06-24 09:45:27
Der skal altså MASSER af persille i! Og lidt god olivenolie ville heller ikke skade spor.

  -   2007-06-24 09:43:55
Prøv at tilsætte 3 fed hakkede hvidløg, spidskommen, persille. Så er den hjemme!

  -   2007-01-18 08:22:11
Walla jeg sværger den smajer ornlij god maain

  -   2005-01-01 01:01:01
hvis det skulle smage smage som arabisk kebab ville det være en god ide og tilføje kebab krydderi som man kan købe i udenlandske forretninger.

  -   2005-01-01 01:01:01
ej det smagte da fint nok

  -   2005-01-01 01:01:01
total smagsløs, hvis ikke det lige var fra det med chilipastaen.