Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Lasagne, italienne

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Hakket oksekød - OksefarsOprindelsesland : Italien - Italiensk - Italienske

Indsendt af : kokken

Indsendt :

Lasagne, italienne, billede 4 Lasagne, italienne, billede 1 Lasagne, italienne, billede 2 Lasagne, italienne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Lasagneplader, friske 1 pakke friske lasagneplader indeholder 200 gram.
    1 pakke friske lasagneplader indeholder 200 gram.
  Kødsauce: 1 pakke friske lasagneplader indeholder 200 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
1 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Basilikum, tørret
0.5 tsk. Oregano, tørret
140 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1.5 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Mornaysauce: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
0.5 tsk. Muskat, friskrevet
200 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
    Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
  Gratinering: Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  Tomatsalat: 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Estragon. tørret
   
  Rørt hvidløgssmør:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
   
Flûte. fint. industrifremstillet
   


Opskrift:

Kødsauce:
Svits det hakkede løg gyldent i smør/margarine tilsæt det hakkede kød og svits det med tilsæt derefter krydderier bouillon og tomatpuré og lad det små snurre i ca. 10 min.

Mornaysauce:
Smelt smør/magarine i en gryde rør melet i og tilsæt derefter den kogende mælk lidt efter lidt kom krydderier revet ost og fløde i smag til med salt og hvid peber og lad det koge godt igennem.

Smør et ovnfast fad med smøg/margarine. Læg lasagne kødsovs og Mornaysauce lagvis i fadet det øverste lag skal være bechamelsauce. Drys med rasp og fordel smørklatter hist og pist.

Bagetid:
Ca. 35 til 40 min. ved 200 grader C. alm. ovn på risten midt i ovnen til den er gylden og varm.

Rør smørret og lad fluten varme med i ovnen i de sidste 8 til 10 min. Velbekomme.

Tips:

Forberedelsestid 20 til 25 min. Tørret lasagne plader kan anvendes. Følg anvisningen på pakken.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (296 stemmer)

Opskriften er vist 168422 gange,
og udskrevet 5481 gange.


Energi:
KJ total 25598 (6094 kcal)
KJ pr. Pers. 6399 (1523 kcal)
Vægt ialt 2796 gram
Vægt pr. Pers. 699 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 915 KJ (217 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 17.3 gram
Kulhydrat 8.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Jan  -  2015-04-01 17:26:19
Hold nu op. Knorr - never again! Det er s.. God mad der vil noget. Og til dem der spørger om rasp kan udelades. Nej, det bør under ingen omstændighed udelades. Det. Giver en rigtig dejlig sprød top. Mums

Stodderen selv  -  2014-11-01 16:26:57
"Smør et ovnfast fad med smøg" hehe

Fatima  -  2014-04-08 10:49:42
Det blev super lækkert! :) Jeg rev 2 gulerødder i kødsovsen, kom mere krydderier i og tilføjede 1 ds. tomater samt fuldkornslasagneplader. TAK for opskriften! :)

  -  2013-07-18 19:54:22
ja det er jo snart 10 år siden opskriften kom på, men den smager lige dejligt af den grund, rigtig god lasangne :-)

chana  -  2012-11-23 18:03:32
sovsen er virkelig god men man behøver ikke rasp

sanne  -  2011-08-01 23:20:52
Absolut den bedste lasagne opskrift der findes. Den er måske ikke for fedtforskrækkede, men man kan sagtens skære gevaldigt ned på fedtprocenterne. Bechamelsaucen kan snildt laves med ren mælk i stedet for fløde, ligesom man helt kan undlade osten. Hvis man undlader fløden og osten, skal saucen bare bages op med lidt mere mel, ikke nødvendigvis mere smør, således at den stadig bliver cremet. I kødsaucen kan man snildt undlade en del af smøret til at stege i, alternativt bruge lidt olie, eller en god non-stick gryde. Desuden kan man vælge det magre kød, i stedet for noget med masser af fedt i. På den måde kan man fjerne en stor del af fedtet og næsten gøre den helt let. :D

shubankan  -  2010-09-01 12:50:23
nu er jeg vil med det

Thomas  -  2008-11-24 15:28:09
Man bliver helt nostalgisk ved gensynet af denne gamle Karoline opskrift på lasagne. Jeg lavede den første gang da jeg var ca.14 år og det er nu 25 år siden. Igennem årene har jeg tilføjet lidt. Jeg starter nu altid med at riste lidt hvidløg og bacon herefter et par gulerødder i små tern sammen med løg og så følger jeg ellers den gamle opskrift. Den er selvfølglig ikke helt kalorie-politisk korrekt men det er verdens bedste lasagne opskrift.

julie  -  2008-10-09 12:55:14
det er bare det bedste jeg har smagt og normal kan jeg ikke lide lasagne

Moster D  -  2007-02-20 17:57:47
nej, jeg bruger ikke rasp. Og så bruger jeg 150 g ost og 2,5 dl fløde ved dobbeltportion. Man kan nøjes med at bruge 1 okse eller bullionterning

Dorthe  -  2007-02-19 19:03:56
Opskriften er fra kaolines køkken - den er super god

...  -  2007-02-03 16:44:35
er det ikke lige meget om den er fra karolines eller ej... Behøver man rasp?

Gitte  -  0000-00-00 00:00:00
opskriften er fra "Karolines KØKKEN" men er rigtig god, har brugt den i mange år. Der skal bare lidt mere væske i sovsen.