Lasagne

Lasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Italien

ItalienTilberedningstid : 60 minutter

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red:

Lasagne, billede 4 Lasagne, billede 1 Lasagne, billede 2 Lasagne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kødsauce:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
0.5 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

3 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Laurbærblade
2 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 Bouillonterning, okse 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Hvid sauce:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
   
9 Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Løgene hakkes og brunes i olie, kød kommes i og brunes, derefter krydderier, tomater og de revne gulerødder. Evt. lidt ekstra vand. Simre i ca. 15 minutter.
I mens laves den hvide sauce.

Smelt smørret, kom melet i og spæd mælken i lidt af gangen. Så det bliver en hvid sauce

I et ildfast smurt fad, lægges lagvis hvid sauce, kødsauce, og lasagneplader. Osv. osv. Slut af med hvid sauce.

Drys evt. med revet ost.

Bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 30 minutter.


Beskrivelse:

Den populære og klassiske lasagne

Lasagne er en af danskernes favoritter i en travl hverdag. Når først lasagnen er i ovnen, passer den sig selv, den mætter godt og kan sagtens spises flere dage i streg. Blandt andet derfor er den italienske ret blevet så populær blandt både børn og voksne i Danmark. Lasagnen stammer oprindeligt fra pastalandet Italien og er en lagdelt ret med pastaplader, kødsauce og hvid sauce, der ovnbages, til pastapladerne har den helt rette konsistens.

Variationer af lasagne

Man siger, at der findes lige så mange opskrifter på lasagne, som der findes mennesker. Lasagne kan nemlig varieres på et utal af måder, men mest udbredt i Danmark er lasagne bolognese. Det er også den lasagne, opskriften ovenfor guider dig til. Hvis du foretrækker mere grønt i din kødsauce, kan du tilføje revet squash eller finthakket bladselleri i saucen. Nogle vælger også at tilsætte oregano, timian eller chili til saucen efter smag. Du kan også lave en vegetarlasagne ved at erstatte kødet med svampe, linser og grøntsager. Der findes også variationer af lasagne med kylling eller fisk og spinat. Find din favorit!

Opbevaring af lasagne

Er du først i gang med kødsaucen, kan du lige så godt lave en stor portion, så du har lasagne til mange mennesker, mad til de kommende dage eller til fryseren. Lasagnen bliver faktisk næsten kun bedre af at blive lavet på forhånd, så den kan nå at sætte sig. Når lasagnen er kølet af, opbevares den bedst tildækket på køl. Du kan eventuelt dele den op i portioner på forhånd, så nedkølingen går hurtigere. En lasagne holder sig fint på køl i tre dage. Er du i tvivl om, hvorvidt den er god endnu, kan du blot bruge dine sanser: ser den stadig frisk ud, dufter den som den skal, og smager den fint? Så er den sikker at spise.

karakterer:
Opskriften er vist 2297895 gange,
og udskrevet 35467 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (736 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12985 (3091 kcal)
KJ pr. Pers. 3246 (772 kcal)
Vægt ialt 2954 gram
Vægt pr. Pers. 738 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 439 KJ (104 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 8.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anette.  -  2022-03-15 12:45:52
Nogen der har prøvet at fryse den? Hvordan varmes den bedst op bagefter? På forhånd Tak

Kokken  -  2021-02-17 11:47:56
IngenDer skal selvfølgelig lige en spsk oregano i ragouen. Og Tomat koncentrat! Lasagne laves med tomat passata, ikke hakkede tomater. Minus! Erstat et aF LØGENE MED 2-3 FED HVIDLØG! Og så skal der selvfølgelig også et par skefulde friskrevet parmigiano reggiano (Parmesan) i hvid sovs (Bechamel)!!! Tilpas opskriften efter dette og jeg lover dig du vil aldrig lave lasagne på andre måder igen!!!

TechnoMichael  -  2021-02-11 13:01:55
Rigtig god opskrift, som jeg har gemt i min kogebog.

Pia Larsen  -  2020-09-25 18:29:13
Bruger 1 tomat pasta og 4 fede hvidløg også. Så er den perfekt.

  -  2020-08-25 09:30:18
smagte godt mmm

Helle  -  2019-12-17 12:44:01
Det smagte mega godt !

  -  2019-11-21 13:53:59
den er super god

lars  -  2019-05-02 09:48:22
For mange gulerødder. Bliver for sødt. hvidløg - 4 fed. Brug en squash - gennem et rive jern. Lidt chilli. Alt for lidt bechamelsovs

Rasmus  -  2018-11-20 22:54:45
Hvis man nu bruge hvidløg i stedent for almindennelige løg så får den et ekstra pift det gør jeg altid MUMS og velbekomme :)

Louise  -  2018-02-19 19:09:33
nej den faldt ikke i smag hos os, tænker det er gulerøderne der gøre det

Judith  -  2017-12-08 17:23:07
Kom en hel pakke økologiske rodfrugter fra Søris i i bittesmå tern, kun to af gulerødderne, det giver for sød en smag hvis der er mange gulerødder i og brugte olie og smør til at svitse i. Lod det svitse en times tid. Superlækkert

Masie  -  2017-10-24 20:52:20
God opskrift, især for fattige studerende som mig der har ingen tid :D Droppede gulerødder, laurbærblade, margarine og bouillonterning, og brugte hakkede tomater med hvidløg, men var stadig en af de bedste lasagner jeg har smagt. 10 ud af 10, ville spise igen! (havde måske ønsket at selve opskriften var mere detaljeret)

Kim Normann  -  2017-08-02 19:19:41
For mange gulerødder, bliver for vandet, for lidt lasagne smag.

Benjafyrene  -  2017-05-11 19:20:01
Luksus opskrift, virker helt perfekt

Thomas  -  2017-01-30 17:47:16
Nok den bedste og nemmeste lasagne jeg længe har lavet. Spicer den op med curry paste og evt. chili.

Hanne  -  2016-09-13 12:20:33
Som gammel husmor, der ikke er så god til at bruge mange grønsager, er opskriften perfekt. Mange grøntsager og ikke så meget kød. Smager pragtfuld.

Teenagekokken   -  2016-03-24 12:08:53
Har lavet den og den smagte sindssygt godt, jeg anbefaler den til alle :D

  -  2016-03-11 18:22:17
Har lige lavet den og den ser MEGA lækker ud

B  -  2016-02-24 11:38:03
Nem at lave, tager ca. en time i forberedelse. Den hvide sovs er super nem. Husk at bring den hvide sovs op i temperatur efter mælken er hældt i, ellers bliver det ikke tykt.

django  -  2016-01-24 06:21:39
Altså at komme et æg i sovsen gør den ikke bechamel ^^ det kaldes at legere en sovs, en bechamel er blot en hvid sauce, men til de folk der godt kan lide bernaise så er det altså en lækker erstatning til den hvide sauce

Musen  -  2015-07-11 10:42:23
God lasagne. Dobbelt portion af den hvide sovs ville ikke gøre noget. Ellers er der ingen fingre at sætte på denne lasagne.

MaRiA  -  2015-06-12 10:46:18
den er supper duper læks og mega go

papagreen  -  2015-05-26 22:17:27
Fin grundopskrift på lasagne ;-) personligt erstatter jeg halvdelen af kødet med hakkede grønsager. Kan godt lide ostesmag i lasagne , så den hvide sovs tilsættes godt med parmesan + blåskimmelost

John  -  2014-09-25 10:03:10
Nem og lækker opskrift, som ovenikøbet kan bruges til nøglehulsmærket!

Susan  -  2012-03-26 17:26:13
smager rigtigt godt

Kit  -  2011-10-22 14:59:27
Simone:genialt tip at lave bechamelsaucen sammen med kødsovsen! Det vil jeg prøve, nårnjeg skal lave lasagne her til aften

Sander  -  2011-08-08 22:07:42
Jeg har altid elsket Lasagne, men har aldrig prøvet at lave det fra bunden, og jeg snakkede med min lillebror om forskellene, da han så sagde at jeg skulle prøve denne opskrift. Selvom jeg er ret ny i et køkken (Jeg er kun 22), var det utrolig let at lave, og jeg kan virkelig smage forskellen! Mange tak fordi du delte den!

mette  -  2011-07-31 20:39:48
Jubie... Dejlig nem, og smager fantastisk godt... Jeg puttede lige 2 hvidløg i, mums....

Therese  -  2009-09-30 17:02:58
JEg ville måske bruge lidt mindre gullerødder men den ser da lækker ud og den vil jeg prøve ;]

Simone  -  2009-06-08 18:47:32
Er super let at lave... kødsovsen og den hvide sovs kan sagtens laves i samme gryde på samme tid... mindre opvask og samme smag... man bruger bare mindre fedtstof... man kan også spare på fedtet i mælken... jeg har brugt mini... smager stadig godt...

Sebastian 13 år!  -  2009-01-06 16:46:04
Jeg lavede den selv og den smagte pragfuldt jeg kogte selv tomaterne så den smagte ekstra friskt den var rigtig god Ja det passer jeg er 13 år!! 7/1 2009 Sebastian Hannerup

pigen<3   -  2008-11-19 23:41:36
.... rigtig rigtig godt... hehe glæd jer.... elsker denne lasagne.... det er bare om kan komme igang.... så i kan nyde den.

Emilie  -  2008-07-29 22:05:12
Denne opskrift er super god!! Den er dejlig nem at lave for børn ^^ Og alle der har smagt den elsker den... Jeg putter så ikke gulerøder i. Også putter jeg også muskat nød i kødsaucen ^^ Det gi'r en go' smag

Flovmand  -  2008-03-23 22:13:00
Bages i bunden af ovnen!

grovæderen  -  2007-12-09 12:05:34
Hvis man er meget sulten er der kun nok til 1 person.

Christoffer  -  2007-10-02 16:17:57
Lav den men tilføj 100 g. revet ost i Bechamelsauce. Husk basilikum, oregano, hvidløg og for alt i verden muskatnød.

Lasagne Elsker  -  2007-09-17 12:19:16
Lasange er min yndlisk mad -. det smager bare så så godt -. skal faktisk spise det idag

jannie p  -  2007-08-27 17:25:36
hurigt at lave hvis ma har lidt tralv.også smager den godt

Lela  -  2007-05-07 13:25:53
Den er god .. men muskatnøder ødelægger smagen

Maria E  -  2007-03-08 13:33:25
Rigtig god og lækker opskrift

jane  -  2007-01-17 14:40:53
det er en god ret men der kan godt komme lidt mejs i-....

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her