Eclairs - Profiteroles
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Inden du går i gang, vejes melet og sigtes, så det er helt løst og fint; æggene slå op så de er klar i en lille skål; bagepladen smøres med smør og drysses med mannagryn, rismel eller lignende; ovnen tændes og sættes på ca. 215 grader C. alm. ovn.
Vandbakkelser: Sæt vand, smør, sukker og salt over i en gryde. Når det koger, tilsættes melet på én gang, hvorefter der røres godt med en grydeske til dejen samler sig til en glat klump, der slipper gryden. Sluk for blusset og tag gryden væk. Tilsæt ét æg af gangen, mens der røres heftigt med et solidt piskeris eller en grydeske, således at dejen er rørt helt jævn inden næste æg tilsættes. Æggene skal røres i straks efter at gryden er taget af blusset. Med 2 spiseskeer tages små dejboller på størrelse med valnødder og sættes på den smurte, bemelede plade. Man kan også bruge en sprøjtepose, hvis man vil lave sjove former eller vandbakkelserne skal se flottere ud. Sæt straks pladen i ovnen på midterste rille. Bages en god halv time til vandbakkelserne er gyldne og faste. Skru evt. ned for varmen efter 20 minutter, hvis de begynder at blive brune. Tag dem ud af ovnen, og flyt dem over på en bagerist. Creme: Rør 2 dl af mælken og sukkeret sammen i en kasserolle, og sæt det over blusset. Pisk en jævning af den sidste dl mælk, æggeblommer og majsstivelse. Tag gryden af blusset og tilsæt jævningen under stadig piskning. Sæt gryden tilbage på blusset og pisk konstant til cremen jævner og begynder at boble. Mens cremen køler af, må den gerne røres af og til. Pisk fløden og vend den i den kolde creme. Glasur: Bland flormelis og kakao i en lille skål. Tilsæt kaffen og rør glasuren jævn. Til sidst: Skær vandbakkelserne igennem vandret et lille stykke over bunden, men ikke helt igennem - sådan at toppen kan vippes op som låg. Kom cremen i og vip toppen tilbage. Bred glasuren over. |
|
Opskriften er vist 215453 gange,
og udskrevet 3869 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (60 stemmer) |
|
Kommentarer CJ - 2020-10-16 05:15:04 hvorfor bliver mine vandbakkelser bløde i bunden og sprøde i toppen ? er det placering i ovnen / varmen i ovnen ??????? fritidsbager - 2019-10-16 10:14:34 god opskrift på lækre og luftige eclairs Tina - 2017-02-10 14:52:40 Har lige lavet dejen efter opskriften. Brug piskeris og pisk meget når æggene skal i. Så bliver dejen som den skal. 😊..... Men tror også tre æg er nok Joan - 2016-03-27 09:57:45 Har lavet dem 2 gange og de er så gode, 2 gang brugte jeg ikke helt så mange æg og æggeblommer. Og letmælk de er meget lækre:-) Mig og hemde - 2015-10-25 09:40:51 Mig og min veninde skal til at bage dem. Vi glæder os rigtig meget. Kan man godt putte chokolademousse i, i stedet for creme/flødeskum? birgit - 2015-01-11 11:35:13 har lige bagt dem idag og de blev bare store og fine, jeg brugte dog kun 3 æg, men de var store. og så bagte jeg dem i 33 min. anonym - 2015-01-06 10:30:53 Hvis i putter for mange æg bliver de til tynd sjask så jeres egen skyld anonym - 2015-01-06 10:29:41 De blev meget sprøde og for. Nu skal vi Lie ha dem i aften med lagenerne og flødeskum.😋😋😋 rigtig dårlig - 2014-08-17 15:30:38 Vi gangede opskriften op, og det blev til en tynd sovs. Spild af penge, skulle have været brugt til barnedåb!!! Jacob - 2013-02-10 15:02:03 Vi har selv høns så det koster jo ikke så meget. c: Men Det går godt, og de små vil gerne være med! mije - 2012-07-29 13:11:17 det kommer fra kosovo.. og det kan laves på mange andre måder:) Rene - 2012-04-23 21:13:16 Lige en MEGET vigtig tilføjelse. Der nævnes intet om det i opskriften. Men ovnen må absolut ikke åbnes under bagningen, da de så vil falde sammen. Vent med nysgerrigheden til vandbakkelserne er gyldne :-) Nordjyden - 2012-02-19 11:02:52 Kan sagtens nøjes med 2 æg i kagecremen og ingen fløde. Så er det både lettere, billigere og bedre! Mig - 2011-06-18 15:03:57 Man kan sagtens skifte den hjemmelavede kagecreme ud med den i pulverform,hvis man ikke lige har ingredienserne, det gør ingen forskel..... anonym - 2011-04-02 19:28:22 mener klart at laver man rigtig kage creme bruger man rigtig vanilje stænger og ikke vanilje sukker ud over det rigtig god opskrift anonym - 2010-05-07 13:58:45 Det er jo mega nemt XD Smager fandme godt! Skift evt. Kagecremen ud med is, og og glasuren ud med chokoladesovs trine på 12 år xD - 2010-01-13 18:37:04 jeg syntes den smager rigtig godt xD og jeg er lige blevet meget populær blandt vennerne xD Cariina - 2008-02-05 08:11:31 Glæder mig til at komme i gang ! oli - 2005-01-01 01:01:01 smager total lækkert anonym - 2005-01-01 01:01:01 udemærket, men det kunne have været gjort lidt mere enkelt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne