Hakkebøf med bløde løg og kogte kartofler

Hakkebøf med bløde løg og kogte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Hakkebøf med bløde løg og kogte kartofler, billede 4 Hakkebøf med bløde løg og kogte kartofler, billede 1 Hakkebøf med bløde løg og kogte kartofler, billede 2 Hakkebøf med bløde løg og kogte kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
600 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
4 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Kulør
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Rul farsen til en pølse og skære den i passende stykker. Tryk dem lidt flade og hak bøfferne let på kryds og tværs med en kniv, kryder med salt og peber.

Kog kartoflerne.

Skær løgene i halve og herefter i skiver.

Brun smørret på en pande og svits løgene let et par minutter ved høj varme. Skub løgene lidt sammen og læg bøfferne på og brun bøfferne i ca. 1 min på begge sider. Skru ned til middel varme og steg bøfferne i ca. 5 min. på hver side. Tag bøffer og løg af panden og hold dem varme.

Drys mel på panden og kog panden af med bouillon, tilsæt lidt kulør. Smag saucen til med salt og peber.

Server hakkebøfferne med kogte kartofler, løg og sauce.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hakkebøf med bløde løg

karakterer:
Opskriften er vist 403520 gange,
og udskrevet 14093 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (162 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10231 (2436 kcal)
KJ pr. Pers. 2557 (609 kcal)
Vægt ialt 2651 gram
Vægt pr. Pers. 662 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 385 KJ (91 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 9.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-07-08 10:09:34
Svar til Rasmus. Bruger du bouillonterninger, så står det på pakken hvor mange terninger i forhold til vand, jeg mener det er 1-2 og så 4 dl. vand

  -   2017-07-07 15:28:18
Jeg forstår det ikke.. 4 dl oksebouillon? Jeg skal vel ikke hælde 4 dl oksebouillon på panden? Hvor mange bouillon terninger svarer det til?

  -   2016-03-02 10:33:25
Det smager så godt

  -   2012-11-24 21:30:12
lige i skabet, mums

  -   2012-11-07 16:16:30
bøf med løg

  -   2012-07-18 23:53:36
Lækkert, surt til, rødbeder og asier!

  -   2011-08-15 20:03:49
En lækker rustik ratatouille til, og den kan sagtens opfylde et "korrekt fordelt" måltid. MUMS!

  -   2010-09-19 17:51:09
ægte bløde løg: svits løg kom et lille drys sukker på, svits lidt mere,kom ca.1/2 dl vand ved,lad det simre til væsken er væk

  -   2008-08-08 12:45:23
"Hvad er kærlighed mod en bøf med løg?" - George Bernard Shaw

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er godt nok god