Skovduer med druer, nødder og æbler

Skovduer med druer, nødder og æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Skovdue - Skovduer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Skovduer med druer, nødder og æbler, billede 4 Skovduer med druer, nødder og æbler, billede 1 Skovduer med druer, nødder og æbler, billede 2 Skovduer med druer, nødder og æbler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 unge skovduer
 salt
 peber
8 tynde skiver bacon
 smør/margarine
2 dl.vildtbouillon
2 dl.rødvin
 evt.piskefløde
 
 Salat:
150-200 g.blå halverede druer
50 g.valnøddekerner delt en gang
3 faste søde spiseæbler i terninger
1-2 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Tør de rensede duer godt af. Del dem i halve og drys dem indvendig med salt og peber.

Steg baconskiverne helt sprøde i stegegryden og tag dem op.

Tilsæt lidt mere fedtstof og brun duerne på begge sider, evt. ad nogle gange. Læg duerne tilbage i gryden sammen med baconen, om muligt taglagt, og hæld bouillon og rødvin ved. Duerne må ikke være dækket af væsken.

Småsteg duerne under tæt låg i ca. 1 time.

Duerne tages op og holdes varme.

Saucen spædes evt. op med lidt fløde, jævnes og farves med kulør, smages til med salt og peber og sigtes.

Duerne serveres halverede med hvide kartofler, sauce og salaten, evt. argurkesalat og eller tyttebærkompot.

Tips:

Piskefløden piskes til flødeskum, og de halverede druer, valnøddekerner og æbleterninger blandes i.





karakterer:
Opskriften er vist 29241 gange,
og udskrevet 1291 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-01-29 17:04:26
Alle opskrifter har alt for kort koge/stegetid!!!Jeg har oplevet koge/stegetid på op til 5 timer før SKOVduen var mør!Og så er det ikke en gang løgn!

  -   2007-11-03 12:05:34
Salaten minder noget om waldorfsalat og dertil kan man bruge halvt flødeskum eller creme fraiche, og halv mayonnaise, smag til med salt, peber og evt, lidt citronsaft.

  -   2005-01-01 01:01:01
Man kan jo ikke vide hvor unge/gamle duerne er, så de skal måske stege 2 t.