Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Kyllingefiletstykker i karry-kokos sauce

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger

KyllingefiletOprindelsesland : Thailand - Thailandsk - Thailandske

Indsendt af : Mona Lisa

Indsendt :

Kyllingefiletstykker i karry-kokos sauce, billede 4 Kyllingefiletstykker i karry-kokos sauce, billede 1 Kyllingefiletstykker i karry-kokos sauce, billede 2 Kyllingefiletstykker i karry-kokos sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
3 tsk. Karry
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 ds. Kokosmælk, stor dåse 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Tilbehør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram


Opskrift:

Fileterne skæres i mindre stykker, løgene skrælles og hakkes groft.

Smøret smeltes i en gryde og løgene svitses deri. Kort efter tilsættes karryen, som man ikke skal spare på, og løgene steger videre.

Kyllingestykkerne tilsættes og svitses til de har skiftet farve. 1-2 dl vand tilsættes og blandingen koger videre et par minutter.

Tomaterne skæres i små stykker, rød peberfrugt skæres i strimler og tilsættes sammen med salt. Retten koger herefter ca. 15 minutter til tomaterne er kogt ud.

Endelig tilsættes kokosmælk og saucen jævnes med maizena og efter opvarmning til kogepunktet er retten klar til servering.

Tips:

Tilbehør:
Kogte, løse ris, salat.

Bananer i skiver, dryppet med citron- eller appelsinsaft og vendt i kokos er godt tilbehør, hvis retten er blevet stærk.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (180 stemmer)

Opskriften er vist 382263 gange,
og udskrevet 16171 gange.


Energi:
KJ total 12929 (3078 kcal)
KJ pr. Pers. 3232 (769 kcal)
Vægt ialt 3316 gram
Vægt pr. Pers. 829 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 389 KJ (92 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 10.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Nanna  -  2017-05-10 19:13:32
Dejlig ret! Jeg kan anbefale at komme hvidløg samt ingefær i også. Og så mangler den lidt syre. Grundet manglende citron, kom jeg lidt appelsinsaft i - LÆKKERT!

Kasper  -  2016-10-26 20:20:37
Smager skide godt, men der skal lidt Chili i! ;)

Laura  -  2016-10-16 18:25:28
Den smager super godt og kan klart anbefales!

Emil  -  2016-07-06 19:24:35
Jeg er håbløs i et køkken, men det her kunne jeg godt klare! (Y)

Stephanie  -  2015-06-04 19:57:45
Jeg troede ikke jeg selv kunne lave så god mad! Tak for opskriften! Jeg synes den er super god! Og til folk der ønsker mild men god asiatisk ret er den også helt perfect!

Jørgen  -  2014-05-09 19:16:57
Jeg fulgte opskriften helt og retten smager virkelig godt. Det med kokosmælken giver et frisk pift, så mange tak for en god opskrift.

Bente K  -  2013-11-18 16:23:58
Det smagte rigtig godt, selv om jeg udelod peberfrugt og kokosmælk og i stedet brugte alm. mælk og jævnede med lidt maizena.

Rikke  -  2013-08-31 16:47:03
smager super brugte det til min fødslsdag fest og det smage lækket

  -  2013-04-16 15:06:46
Virkelig virkelig lækker og nem ret :)

Susan  -  2012-05-21 12:19:21
Jeg syntes den smager lidt fladt...så jeg puttede østerssauce, forårsløg og gulerødder i - er spændt på om familien også kan lide den - jeg syntes det er et hit!

Nadia Post  -  2012-02-22 19:16:02
Fantastisk ret 😃

mc  -  2011-11-16 17:53:48
smager mega godt og er nemt at lave :)

naller  -  2011-04-01 21:40:52
Jeg har lavet den flere gange med forskellige varianter. Det er en ret som alle kan spise man kan give den lidt mere snert med lidt chilli og lidt hvidløg hvis det kun er til voksne.

Jette  -  2010-10-08 12:49:54
Utrolig lækker opskrift.. Den bruger vi ofte nu.. Jeg putter dog ikke løg eller peberfrugter i det, da ingen i min familie kan lide dette, meeen uden disse ting, er den stadig super lækker

Charlotte  -  2009-11-03 15:37:41
Rigtig dejlig og dejlig nem, god ret at servere for gæster! Men tilsæt 1 tsk kefir-limeblade, hakket.Kan købes tørrede i kvikly under thaimad.Endvidere Chili i.

Chalfe  -  2009-09-26 11:38:18
Virkelig en yndlingsret, vi drysser hakkede mandler og kokos over retten, og serverer bananer til, rigtigt børne hit :-D

Hans  -  2009-04-13 14:54:21
jeg har lavet denne ret et par gange! Det er blevet min "specialtet" hvor jeg tilsætter frisk chilli, renset for kerner, og jævner den lidt. Jeg servere den gerne med ris og bananstykker jeg hurtigt har ristet på en pande! SUPER godt!

Malene  -  2009-03-20 16:44:30
Denne ret er fantastisk - et kæmpe hit hjemme hos os. Den er endnu mere lækker, hvis man serverer den med saltede peanuts, som man selv kan komme ovenpå.

Luise  -  2008-09-19 10:49:38
Rigtig lækker mad, brugte ca. 3 tsk karry og jævnede sovsen lidt til sidst da den var lidt for tynd, synes jeg. Puttede også et fed hvidløg i. Det skal vi helt sikkert ha´ igen!

Anja  -  2008-05-06 13:45:08
Denne ret er bare super, det er alle i familien enige om. Jeg valgte også at jævne sovsen, men smagen er bare i top.

else  -  2008-04-03 10:47:28
mon ikke man kan bruge flåede tomater? - de er lidt billiger pt.

  -  2008-03-27 14:47:44
Super lækkert mad. Hurtigt at lave i en lidt hektisk hverdag.

Skoleeleven.  -  2008-03-01 15:53:03
Hej! Jeg havde prøvet at lave en anden opskrift med "kylling i karry", og det smagte bare SÅ fantastisk! O:, vi brugte : kyllingefilleter, peberfrugt ( de røde ), karry, olie til stegning, porre, løg, chilli, kokos-sauce, salt, mælk, en lille hvidløg og til sidst koger man selfølgelig ris. Det smager bare SÅ fantastisk, hele 7. årgang var vild med det, vi lavede sammen med alle pigerne og en lære ( Elser-Marie ) :) , ha' en god dag . M.V.H <-> SBG ;)

Jimmy  -  2007-10-01 20:21:19
For at sætte prikken over "i'et"...½ teske spidskommen. Mmmm. Og naturligvis Basmati-ris.

Mig  -  2007-09-20 19:38:51
Den er Ufattelig Dejlig Man kan dårligt nok stoppe med at spise det Smagen gør en Afhæning GOD OPSKRIFT

Rita  -  2007-08-07 11:44:12
smager bare fantastisk . Jeg har givet opskriften videre til 2 af mine veninder.

cj  -  2007-07-03 17:21:34
Man kan også bruge karrypasta enten gul eller rød , ca 1-2 tsk afhængig af hvor kraftig smagen skal være !

  -  2007-04-02 19:12:08
:)

Matte  -  2007-03-16 13:38:52
God og rigtig lækker opskrift. Smager virkelig godt. Brugt ca. 3 tsk karry, og det var ikke for meget. Prøv den!

Matte  -  2007-03-16 13:38:23
God og rigtig lækker opskrift. Smager virkelig godt. Brugt ca. 3 tsk karry, og det var ikke for meget. Prøv den!

Mette  -  2007-02-13 10:35:09
god opskrift, men for "fyldigere" smag er det en rigtigt god idé at tilsætte rigelige mængder chili og ingefær.. og evt servere med mango chutney hvis det er til den skarpe side..

Toft.  -  2007-01-30 17:30:27
Smagte ganske fint, men ikke vildt overvældende.. Jeg jævnede sovsen ellers var den for tynd..

Christopher  -  2007-01-21 16:47:53
Hej, jeg skal lave den til familien i aften, så må vi se hvad de siger til den :)

Christina  -  2007-01-16 18:22:35
Ville putte en hel masse grønt i.

nanna  -  2007-01-09 15:49:55
prøv også at tilføje bønnespirer, broccoli, porrer og bambus.. super lækkert og rigtigt thaiinspireret

annasofie  -  0000-00-00 00:00:00
mums en herlig ret, jeg rundede lige af med lidt frisk ananas....

katrine  -  0000-00-00 00:00:00
jeg har lige lavet maden.. og d er så lækkert.. sikke en dejlig opskrift.

bente  -  0000-00-00 00:00:00
hej,jeg har ikke prøvet opskriften endnu men gemt den i min egen kogebog.Men det jeg ville sige er,at jeg synes Per tager nogle meget lækre og appetitvækkende billeder af næsten alle opskrifterne.det var min mening!!!

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Der kan nemt bruges for meget Karry. Hvis retten bliver for stærk kan man komme lidt skåret ananas i eller en spiskefuld brun farin. Ellers en super god opskrift

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte 2 spsk. karry og det var lige ved at være i overkanten, også selvom jeg brugte hele dåsen med kokosmælk (4 dl.) og der blev meget sovs, men den smager nu godt, saucen jævnede jeg med lidt majsstivelse rystet sammen med vand.

Heidi  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lægger ret selv min datter på 1 år var helt vild med den.

Suzanne og Christian  -  0000-00-00 00:00:00
Bliver supergod hvis der koges en chilli (skåret over uden kerner) med. Desuden vælger vi en slat madlavningsfløde og lidt jævning