Mælkeærter

Mælkeærter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Mælkeærter, billede 4 Mælkeærter, billede 1 Mælkeærter, billede 2 Mælkeærter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 dl.sødmælk (evt. letmælk)
500 g.kartofler (små nye skrabede)
500 g.gulerødder (nye skrabede)
250 g.grønne ærter (nye bælgede)
0.5 bdt.persille
 
500 g.røget flæsk (ikke for salt)
 
Opskrift:
Sødmælken bringes i kog og kartoflerne koges med.

Efter ca. 5 min. tilsættes gulerødder og småkoges videre i ca. 10 - 15 min.

Når kartofler og gulerødder er næsten møre tilsættes ærter og persille, som koges med i 2 - 3 min.

Retten jævnes med lidt smørbolle og smages til med lidt salt og er spiseklar.

Det røgede flæsk steges på panden mens retten koges, og serveres til mælkeærterne.

Serveres varm i dybe tallerkener med det stegte flæsk.

Tips:

Sæsonret - juni/juli.





karakterer:
Opskriften er vist 76839 gange,
og udskrevet 5769 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (41 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-05-31 15:26:03
Husk at komme lidt stegefedt i.

  -   2020-06-28 16:38:06
En gude spise om sommeren. Først rigtig sommer når det kommer på menuen. Velbekomme og god sommer :-D

  -   2014-06-11 12:15:14
Mælkeærter er en egnsret fra Falster og Lolland. Husk en stor klat smør på toppen af retten - lige inden servering.

  -   2011-06-10 08:28:07
verdens bedste ret... elsker det simpelthen...laver som regl stegt røget bacon i lidt tykke skiver til det er guf og flæskesvær...

  -   2010-02-23 21:19:23
ja se det er rigtig mad GG jeg har dels for mange år siden lokket "køvenhavnere" til at elske denne ret, meen efter at være flyttet til vestjylland for år tilbage har det været lidt svært gg men har dog lært nogle god ma`smag gg jo jeg er bondefødt og kvajet opdraget på lolland (døllefjelde) Falster (nyk F) og derfor opvokset på sukkerroer gg nok derfor jeg er sød. god appetit sm

  -   2007-08-12 13:41:48
Brug røget spæk og steg det i ovnen, så det bliver rigtig sprødt.

  -   2005-01-01 01:01:01
kom lidt af stegefedtet i mælkeærterne