Amagerkoteletter

Amagerkoteletter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Amagerkoteletter, billede 4 Amagerkoteletter, billede 1 Amagerkoteletter, billede 2 Amagerkoteletter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekoteletter 1 svinekotelet vejer ca. 125 gram.
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
600 gram Savoykål, renset vægt Et savoykål vejer ca 500 gram
800 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
10 hele hvide peber
2 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Krydr koteletterne med salt og brun dem hurtigt på en varm pande. Pil løgene, skær dem i tykke skiver fra top til rod og svits dem i fedtstoffet.

Del kålen i 4 -6 stykker og lad det koge 4 -5 minutter i letsaltet vand. Skræl kartoflerne, skær dem i ca 1 cm tykke skiver og lad dem koge i letsaltet vand 4 -5 minutter. Lad kål og kartofler dryppe af.

Læg kål i bunden af et smurt, ovnfast fad. Drys de hele peberkorn over. Fordel koteletterne, kartofler, løg og resten af kålen herover. Hæld bouillon ved. Dæk med låg eller folie.

Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn 30-45 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 317261 gange,
og udskrevet 13507 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (81 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8407 (2001 kcal)
KJ pr. Pers. 2101 (500 kcal)
Vægt ialt 2514 gram
Vægt pr. Pers. 628 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 334 KJ (79 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 8.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-03-01 21:10:46
Brug nakkekotteletter af god kvalitet og en god fedt marmorering, det gør hele forskellen, krydder med salt og peber, og brun dem på begge sider ved høj temperatur, det smager så godt, og så er 2 dl sky for lidt, 3 til 3,5 dl og gerne kalvesky for et bedre resultat.

  -   2011-08-07 08:51:08
Smager fint. Vil lave igen...

  -   2010-12-20 17:39:21
Stegte koteletterne med 4 fed knust hvidløg. Brugte rødkål i st. for savoykål men syntes som farfar at der var for lidt væde. l/4 rødkål snittede jeg og kom i panden med løgene, kom lidt mere bouillon i + ½ glas væde fra skivede champignon, som jeg tilsatte. Justerede smagen med lidt mælk og honning. 1/4 snittet rødkål kogte jeg i letsaltet vand sammen med de skivede kartofter 4-5 minutter. Kom ca. halvdelen af den kogte rødkål og kartofter i bunden af et ildfast fad, koteletterne over, løg-rødkål-champignon fra panden over koteletterne + resten af den kogte rødkål og kartofler på toppen. Folie over + 45 min. ved 225 graders normal over- og undervarme. Farfar: her er masser af vædske, dejlig smagfuld som den er (fik ros for smagen) eller den kan bruges til en god sovs.

  -   2009-10-02 21:49:45
prøv at stege koteletterne i beignet-dej som er tilsat alle de krydderier man kan li`, steges ca. 1-2 minutter i max. 1/2 dl olie

  -   2008-09-23 17:59:22
Har undladt kål men har brugt gulerødder og jordskokker - lidt hvidløg efter smag er også brugt og det smagte utrolig godt. Bestemt noget jeg vil lave igen.

  -   2008-09-11 17:31:08
Konsistensen kontra smagsoplevelsen er helt i top. Jeg kan med sikkerhed anbefale denne ret, til gæster, til familie, konfirmation endda! Bon Appetite!

  -   2008-05-05 17:07:08
Smager ikke af noget som helst. Vil bestemt ikke lave denne ret igen.

  -   2006-12-19 09:34:34
Samger usandsynlig godt. Der er for lidt vædske, så der er ingen grund til at lade kål og kartofter dryppe for meget af.