Mexicanske pandekager med kalkunfyld

Mexicanske pandekager med kalkunfyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madpandekager

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunsmåkød - Kalkuntern

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :      Red :
Mexicanske pandekager med kalkunfyld, billede 4 Mexicanske pandekager med kalkunfyld, billede 1 Mexicanske pandekager med kalkunfyld, billede 2 Mexicanske pandekager med kalkunfyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Pandekagedej:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

8 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
7.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Fyld:
500 gram Kalkunbryst
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
200 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
150 gram Majs, konserves 1 dl. afdryppede majskerner fra dåse vejer ca. 60 gram.
1 spsk. Chili mild, stødt
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
200 gram Icebergsalat 1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
   
Opskrift:
Melet udpiskes med æggene, så der ikke er klumper i. Derefter tilsættes det smeltede smør, efter det mælken og salt.
Steges på varm pande ca 30 cm. i diameter med kun lidt fedtstof, der skulle blive ca. 8 store pandekager.


Kalkun, løg, champignon og peberfrugt skæres i tern.

Svits kalkun kødet på en meget varm pande, tages af.
Derefter på samme pande svitses løg, champignon og peberfrugt, krydder med salt, chili og hvidløg. majskernerne skal bare lige varme med lidt.

Snittet iceberg blandes i fyldet som fordeles på pandekagerne somrulles sammen.





karakterer:
Opskriften er vist 173386 gange,
og udskrevet 10916 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (115 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19286 (4592 kcal)
KJ pr. Pers. 4821 (1148 kcal)
Vægt ialt 3351 gram
Vægt pr. Pers. 837 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 575 KJ (137 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 7.9 gram
Kulhydrat 9.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-02-16 17:57:41
smager godt - især med guacamole og creme fraice (en fedtfattig 38% :)) til, så er det helt mexicansk

  -   2015-06-23 11:37:32
Smagte godt, de blev brugt til buffet til studenterfejring. Næste gang må de godt smage af mere, tænker mere eller stærkere chili og hvidløg. Jeg brugte kyllingebryst og snittet spidskål i stedet for icebergsalat.

  -   2012-08-02 18:49:27
Hmm,vi blev lidt skuffet, syntes ikke at de var særligt mexicanske. De smagte fint, de smagte bare af for lidt.

  -   2012-02-18 19:49:45
Lavede pandekagerne med 100 g margarine, 7 dl minimælk, 8 æg, 250 g hvedemel og 1 tsk. salt. Bagte dem på 28 cm slip-let pande (uden ekstra fedstof på nær til den første pandekage) og der blev ca. 9 stk, som var nemme at vende. (Vil næste gang bytte lidt af hvedemelet ud med klid). Brugte ikke icebergsalat i fyldet, men flere majs i stedet. Blev serveret med cremefraiche og mexikansk ketchup (og alm. ketchup til dem der ikke bryder sig om stærkt). Lidt salat på tallerkenen sammen med den fyldte pandekage vil give en fornemmelse af at spise på Rasmus Klump Restaurant :) Børnene bad mig sætte denne opskrift i toppen af favoritlisten.

  -   2012-01-14 16:55:44
Pandekagerne skal vendes i luften for ikke at gå istykker.

  -   2007-02-20 13:16:08
det er den beste opskrift jeg nogensinde har smagt