Baconbøffer med grønsagsmos

Baconbøffer med grønsagsmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Baconbøffer med grønsagsmos, billede 4 Baconbøffer med grønsagsmos, billede 1 Baconbøffer med grønsagsmos, billede 2 Baconbøffer med grønsagsmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Grønsagsmos:
600 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
250 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
250 gram Pastinak 1 pastinak vejer ca. 150 gram skrællet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Paprikasauce:
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Paprika, edelsuss
1 spsk. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
4 dl. Kogevand fra kartoflerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Form kødet til 4 bøffer og vikl en skive bacon om hver bøf. Læg bøfferne på en varm pande med baconsammenføjningen nedad og drys med lidt salt og peber. Steg bøfferne 2-3 minutter på hver side.

Grønsagsmos:
Skræl grønsagerne og kog dem meget møre på ca. ½ time i usaltet vand. Hæld kogevandet fra, men gem 1½ dl i gryden. Pisk grønsagerne igennem med håndpisker og rør smørret i. Smag mosen til med salt og peber og server den til bøfferne.


Paprikasauce:
Den overskydende bacon skæres i tern og ristes på panden sammen med hakket løg. Tilsæt mel, paprika og tomatpure, og rør det godt ind i løgblandingen. Tilsæt vand og piskefløde under omrøring og smag til med salt.





karakterer:
Opskriften er vist 105683 gange,
og udskrevet 4092 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12303 (2929 kcal)
KJ pr. Pers. 3075 (732 kcal)
Vægt ialt 2619 gram
Vægt pr. Pers. 654 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 469 KJ (111 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 6.4 gram
Kulhydrat 7.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-02-08 12:59:00
Vi elskede denne ret hjemme hos os. Saucen var ikke ligefrem så god, vi syntes den manglede smag, men bøffen og kartoffelmosen var rigtig god :)

  -   2011-08-07 08:55:34
Mosen smagt dejligt !

  -   2009-03-22 13:34:38
bøfferne skal muligvis have noget mere for at være gennemstegte og det skal hakket kød altid være...

  -   2008-01-15 14:57:23
rigtig go mad og nemt

  -   2008-01-15 14:57:00
rigtig rigtig go mad og nemt

  -   2006-12-06 15:07:15
super nem ret der smagte godt

  -   2005-01-01 01:01:01
Det lyder rigtig lækkert, glæder mig til at lave det imorgen.

  -   2005-01-01 01:01:01
Meget nemt og lækkert mad.