Rababerkompot

Rababerkompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kompot (Tilbehør)

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rababerkompot, billede 4 Rababerkompot, billede 1 Rababerkompot, billede 2 Rababerkompot, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Rabarber, renset vægt
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
1 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
1 tsk. Nonoxal Nonoxal modvirker oxalsyre, som angriber tændernes emalje og nedbryder kalk.

Nonoxal anvendes hovedsagligt i forbindelse med friske rabarber eller spinat, der har et højt indhold af oxalsyre.

NonOxal koges med fra start, men kan også tilsættes efter kogning.
evt. Atamon, flydende
   
Opskrift:
Snit de vaskede rabarber (gerne spæde vinrabarber) i et par cm lange stykker og læg dem lagvis med sukker og flækket vanillestang i en gryde med tyk bund. Sæt gryden i køleskabet og lad rabarberne trække køligt til næste dag.

Rabarberne bringes forsigtigt i kog og småkoger eller simrer i 5-8 min. Fisk vanillestangen op.

Smag evt. kompotten til med ingefær, rør evt. atamon i og lad kompotten afkøle, før den serveres - eller hæld den på rengjorte, varme glad skyllet med atamon og bind til med det samme.

Opbevares køligt.

Tips:

Frisk og lækkert tilbehør, f.eks. til kylling, and eller flæskekød.





karakterer:
Opskriften er vist 173606 gange,
og udskrevet 3570 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5634 (1341 kcal)
KJ pr. Pers. 1408 (335 kcal)
Vægt ialt 802 gram
Vægt pr. Pers. 200 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 702 KJ (167 kcal)
Protein 0.6 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 41.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-08-05 14:37:47
Kom det hele i en skål der kan tåle migro ovn og giv det ca 4-5 minutter det erhurtigt og godt. Ps man slipper for at vaske 1 gryde.

  -   2008-05-15 15:43:47
Smager helt fantastisk til stegte sild

  -   2007-11-17 12:21:24
Kan også bruges til desserten - som kontrast til søde eller fede desserter..

  -   2005-01-01 01:01:01
Når rabarberne har trukket natten over, så har sukkeret trukket noget væde ud fra rabarberne, og bringer du det langsomt i kog trækker endnu mere væde ud.

  -   2005-01-01 01:01:01
hvordan bringe det i kog når der ikke er hældt væske ved?

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvor mange er der til i denne portion ? ca.

  -   2005-01-01 01:01:01
god og nem opskrift