Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Panang karry - kødboller i karry på thai

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Hakket oksekød - OksefarsOprindelsesland : Thailand - Thailandsk - Thailandske

Indsendt :

Panang karry - kødboller i karry på thai, billede 4 Panang karry - kødboller i karry på thai, billede 1 Panang karry - kødboller i karry på thai, billede 2 Panang karry - kødboller i karry på thai, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket oksekød
 salt
 peber
50 g.smør
 
2 tsk.Panang karrypasta
2 tsk.hvidløg - finthakket
5 kaffir limeblade
1-2 løg - i smalle både
1 ds.kokosmælk (400 ml) og lidt vand
2-3 spsk.groft jordnøddesmør
2-3 spsk.fiskesovs
1 spsk.sukker
 


Opskrift:

Oksekødet formes til små kødboller, gennemsteges i smør og stilles til side.

Steg derefter karrypasta, hvidløg og kaffir limeblade i fedtstoffet fra kødbollerne og tilsæt løgbådene. Kom kokosmælken i og derefter jordnøddesmørret under omrøring. Smag retten til med fiskesovs og sukker.

Fortynd evt. sovsen med lidt vand, den må ikke være for tyk.

Opvarm til sidst kødbollerne i sovsen.

Retten serveres med ris og grøn salat og evt. frisk koriander.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (18 stemmer)

Opskriften er vist 41269 gange,
og udskrevet 644 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


mig89  -  2011-10-07 11:49:51
det er en super ret den er virkelig god

Michael  -  2011-05-08 17:20:15
Rød karry og panang karry er ikke det samme. Panang karry kan købes i de fleste asiatiske butikker.

Thomas  -  2010-09-17 15:43:57
Denne Panaeng Curry er godt nok anderledes, fra det panaeng curry man får serveret på thai-restauranter, men fred nu være med det. En fjer bliver jo ofte til fire høns. Fin ret alligevel. Rød karry-pasta kan fås i alle større supermarkeder.

til js  -  2009-10-17 12:52:42
så er det fordi du har sammensat den helt forkert, ellers må det være dine smagsjøg den er helt galt med.

  -  2009-04-14 17:39:28
hvor køber man panang karry henne?

Anna  -  2007-09-28 13:31:04
retten er helt fantastisk - kombinerer præcis de ingrediencer som gør en thairet til noget særligt. Mine gæster har elsket retten. Den kan også laves med kylling.

Louise  -  0000-00-00 00:00:00
Panang er en af de absolut bedste thairetter- særligt med kylling og evt. flere grøntsager.

js  -  0000-00-00 00:00:00
det er nok den kedeligste og mest smagsforladte thairet jeg endnu har smagt -- ikke værd at bruge tid på at lave