Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Blinis (uden gær) med stenbidderrogn, løg og creme fraiche

Blinis (uden gær) med stenbidderrogn, løg og creme fraiche, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 9 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Stenbiderrogn - Stenbidderrogn

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :


Blinis (uden gær) med stenbidderrogn, løg og creme fraiche, billede 4 Blinis (uden gær) med stenbidderrogn, løg og creme fraiche, billede 1 Blinis (uden gær) med stenbidderrogn, løg og creme fraiche, billede 2 Blinis (uden gær) med stenbidderrogn, løg og creme fraiche, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
225 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Boghvedemel
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Majsolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
900 gram Stenbiderrogn, frisk
3 Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
5 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Blandet salat
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   


Opskrift:

Melet blandes med bagepulver, natron, sukker og salt. Æggene piskes sammen med kærnemælk og olie og røres i melblandingen. Lad dejen hvile ca. 30 minutter.

Bages til små tykke pandekager i gyldent smør ca. 2 minutter på hver side evt. i en pande.

Anret pr. person på (evt. forvarmet) tallerken ca. 100 g. frisk stenbiderrogn tilsmagt med salt.

Pisk cremefraichen stiv, og smag den til med lidt citronsaft. Kugl creme fraiche op med en varm ske og anret ved siden af rognen sammen med lidt finthakket rødløg. Pynt med dild og lidt frisk lime (eller citron).

Server bliniserne varme.

Tips:

Stenbiderrognen kan vendes i salt og hvidvin og sættes i køleskabet i ca. ½ time.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (38 stemmer)

Opskriften er vist 124454 gange,
og udskrevet 5382 gange.


Energi:
KJ total 20611 (4907 kcal)
KJ pr. Pers. 2290 (545 kcal)
Vægt ialt 2619 gram
Vægt pr. Pers. 291 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 786 KJ (187 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 12.2 gram
Kulhydrat 12.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Annemarie  -  2015-02-24 19:19:09
Smager fantastisk


Gitte  -  2014-05-24 19:18:28
Er de mon fryseegnede? Det kunne være rart, hvis de kunne laves i forvejen?


Mette  -  2012-12-27 23:54:17
Man kan erstatte stenbidder rogn med laks, det smager også godt..


Britta  -  2012-03-23 14:57:20
Vær opmærksom på, at dejen bliver ret tyk. Pas på, når blinierne steges, de bliver hurtige sorte. Svag varme.


Gert  -  2011-03-08 11:14:38
Jeg kommer lige fra fispuscheren. Han tager 50,- for 100g. rensede, det skal man unde sig selv en gang i mellem. Det sidste tøj har ingen lommer. Og husk en god tør muserende vin til...


Sebastian  -  2010-06-03 16:13:16
Stenbidder er da pænt billigt. På Bræddet her i Nuuk kan de fåes til 50kr pr kg. Synes at da det lyder til at de tager sig godt betalt i DK for det. :-) Det smager pænt godt.. :-)


Carsten  -  2010-05-11 21:53:56
900 gram passer lige perfekt til 9 personer, som der står i opskriften. Du kan ikke købe 90 gram nogle steder... Lige nu koster 100 gram ca. 60,- kroner i Super Bedst København og 300 gram koster 100,- kroner


karina  -  2010-01-23 18:31:09
mon ikke det bare skal være 90 g stenbidderrogn


irkiol  -  2009-12-28 19:05:50
de er rigtig gode, prøv også at bruge boghvedegryn istedet for boghvedemel dejen skal trække natten over så bliver de lidt grovere vi syntes det var godt


Camilla  -  2009-06-24 08:10:21
Jeg tror da ikke at man kan placere denne ret under BILLIGE retter. Stenbiderrogn bl.a. er da ikke helt billigt og slet ikke 900 g!!