Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hvidvinsdampet fiskefilet med rejeragout

Hvidvinsdampet fiskefilet med rejeragout, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Rødspættefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hvidvinsdampet fiskefilet med rejeragout, billede 4 Hvidvinsdampet fiskefilet med rejeragout, billede 1 Hvidvinsdampet fiskefilet med rejeragout, billede 2 Hvidvinsdampet fiskefilet med rejeragout, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
0.5 dl.vindruekerneolie
600 g.rødspætterfileter
4 arknoritang
2.5 dl.hvidvin
25 g.løg
 Salt
 peber
 
 Reje ragout:
150 g.rejer
30 g.rødløg
15 g.purløg
150 g.mayonnaise
1 spsk.Dijonsennep
1 spsk.peberrod
1 tsk.paprika rosen
1 dl.creme frâiche 38%
 salt
 peber
 
 Pynt:
4 kvistefrisk dild
4 skivercitron
 


Opskrift:

Tangen udblødes let i lidt koldt vand.

Fisken gøres istand, dobbelte fiskefiletter som du normalt får deles på langs. Derefter rulles fileterne rundt om tangen til 12 ruller.

Hvidvinen bringes til kogepunktet, medens løg pilles og fintsnittes. De fintsnittede løg tilsættes den kogende hvidvin, og rødspættefileterne lægges i den kogende hvidvin. Der krydres let med salt og peber og dernæst dækkes gryden af med et tætsluttende låg. Fileterne dampes i ca. 5-7 minutter under sagte blus.

Når fileterne er færdige, tages de forsigtigt op af gryden og afkøles på et fad i køleskabet.

Rejeragout :
Mayonnaise, crème frâiche og Dijon sennep, røres sammen til en pæn konsistens og krydres med rosen-paprika, salt og peber. Rejerne afdryppes for væde og skæres i grove stykker. Rødløg pilles og finthakkes. Purløg fintklippes, peberrod rives og det hele tilsættes crèmen og omrøres. Ragouten stilles i køleskab.

Anretning :
Reje ragouten fordeles med en ske på en tallerken i midten. To rødspættefileter lægges på reje ragouten med en let hånd. Retten pyntes med citron og en kvist frisk dild.

Server flüte til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (16 stemmer)

Opskriften er vist 31239 gange,
og udskrevet 518 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

fra Mie  -  2011-04-12 20:01:28
Det er en særdeles god Rejeragout, som jeg har serveret til stegte eller frituret fiskefele`med kartofler og pyntet med citron, dil og agurkeskiver. Det var meget vellykket og til stor glæde for alle som spiste med.


Hanne  -  2008-08-22 17:37:42
den rejeragout er da helt exeptionel - hmmmm