Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Timianstegt skinkeinderlår med fennikelkompot

Timianstegt skinkeinderlår med fennikelkompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkeinderlår

Ukendt oprindelseslandKilde : Bilka

Indsendt :





Ingredienser:
700 g.skinkeinderlår i et helt stykke
5 fedhvidløg
 skal af 1/2 økologisk citron
2 bdt.timian
1 dl.olivenolie
3 fennikler
3 løg
2 tsk.sød paprika
1 dl.æblemost
2 spsk.lagereddike
1 tsk.sukker
2 stk.hjertesalat
2 ds.benfri sild eller sardeller
50 g.smør
 salt
 peber
 


Opskrift:

Skinkeinderlåret gnides godt i salt, peber, knust hvidløg, citronskal, timian og olivenolie. Stilles i ildfast fad og trækker tildækket natten over i køleskabet.

Skinkeinderlåret tages op af marinaden og brunes på alle sider på en pande. Marinaden med alle krydderier tilsættes en smule vand, som danner base for lidt stegesky. Skinken steges færdig i ovnen ved 170° i ca. 35 min. Sørg for hele tiden at overhælde skinken med marinade. Skinken må under ingen omstændigheder tørstege, da skinken i sig selv er uden fedt. Når skinken er færdig, tages den ud og hviler i 15 min.

Marinaden sies fra og gemmes til sauce.

Fennikelknolde og løg skæres i tynde strimler. Sauter løg gyldne ved svag varme i en gryde med olie. Tilsæt derefter fennikel, lidt vand, salt, friskkværnet peber og paprika. Lad det hele koge i ca. 20 min., indtil grøntsagerne er meget møre.

Bland en marinade af æblemost, eddike, salt, peber og lidt sukker. Vend hjerteblade i dressingen, og kom benfri sild over.

Den siede sauce tilsættes evt. flere timianblade og koges tyk med smør.

Server fennikelkompotten med skiver af den timianstegte skinke, hjertesalaten og et par skefulde timiansauce.

Tips:

Du kan bruge andre grøntsager til kompot (evt. selleri) afhængig af, hvilken smag du ønsker.

Brug evt. stegetermometer, som stikkes ind i midten af skinken. Steges til termometeret viser 65-70°.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 8497 gange,
og udskrevet 146 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu