soltørrede tomater i olie 10 soltørrede tomater i olie
1
dl.
hakkede krydderurter (dog ikke dild) 1 dl. hakkede krydderurter (dog ikke dild)
salt salt
peber peber
1
stk.
røget bacon i små tern 1 stk. røget bacon i små tern
300
g.
sommerkål spidskål el. hvidkål 300 g. sommerkål spidskål el. hvidkål
2
spsk.
fløde 2 spsk. fløde
salt salt
peber peber
4
tomater 4 tomater
1
mangofrugt 1 mangofrugt
1
rødløg 1 rødløg
olivenolie olivenolie
lidt hvidvinseddike el. hvid balsamicoeddike lidt hvidvinseddike el. hvid balsamicoeddike
salt salt
peber peber
Opskrift:
Der skæres en "lomme" i midten af inderlåret. Heri fyldes flødeost rørt med krydderurter og soltørrede tomater. Luk evt. "lommen" med en kødnål. Sæt stegen i ovnen ved 225 grader C i 10 minutter. Skru ned på 180 grader C og steg yderligere i ca. 25 minutter. Lad stegen hvile 10 minutter tildækkes inden udskæring.
Baconen steges helt sprød. Tøm panden for fedt og rist det fintsnittede kål et kort øjeblik. Tilsæt fløden, der skal koges helt væk, så kålen hænger sammen. Smag til med peber og evt. salt.
Tomaterne udkærnes og skæres i små tern. Mangofrugt og rødløg skæres ligeledes i små tern og blandes med tomatkødet. Tilsæt olie og eddike og smag til med salt og peber. Pynt med friske koriander.
Serveres med friskkogt pasta og godt brød.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(5 stemmer)
Opskriften er vist 10961 gange, og udskrevet 287 gange.
Kommentarer
binemaja - 2007-05-08 13:02:46 Flere slags nødder er i allergigruppe med tomat så vær opmærksom!
Randi - 0000-00-00 00:00:00 Tilbehøret til denne ret er virkelig lækkert. Det kan sagtens bruges til andre ting. Jeg lavede det f.eks. til et kalkunbryst.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider