Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Torskegratin med kartofler

Torskegratin med kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : TorskeFisk - Kogt torsk

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Torskegratin med kartofler, billede 4 Torskegratin med kartofler, billede 1 Torskegratin med kartofler, billede 2 Torskegratin med kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Torskefilet uden skind
800 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 laurbærblade
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2.5 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   


Opskrift:

Kog torsken ca. 8 min i letsaltet vand.

Når kartoflerne er kogt, pilles de og skæres i skiver. Kartoffelskiverne kommes op i en røreskål.

Mens kartoflerne koger, steges løgskiver, presset hvidløg og laurbærbladet på en pande i smør, til løgringene er klare. Heri hældes kogende vand og hvidvin. Giv det et opkog og smag til med salt og peber.

Pandens indhold blandes med kartoffelskiverne i røreskålen. Torsken vendes forsigtigt i blandingen, som kommes i et smurt ildfast fad.

Tilsidst kommes fløden over og fadet sættes i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 20-25 minutter, til overfladen er gylden.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 24095 gange,
og udskrevet 425 gange.


Energi:
KJ total 7336 (1746 kcal)
KJ pr. Pers. 1834 (436 kcal)
Vægt ialt 2086 gram
Vægt pr. Pers. 521 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 351 KJ (83 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 9.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu