Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Durum-speltboller

Durum-speltboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :

Durum-speltboller, billede 4 Durum-speltboller, billede 1 Durum-speltboller, billede 2 Durum-speltboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
10 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
400 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
500 gram Speltmel, sigtet 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
Lidt Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   


Opskrift:

Gæren udrøres i vandet med salt. Durummelet røres i og spelten tilsættes i mindre portioner. Dejen opfører sig anderledes end normale hvededeje. Lige når man tror at den har fået nok mel begynder den at klistre igen. Når den slipper skålen, drysses alm. hvedemel i rigelig mængde på et bord. Dejen æltes let og uden at gå helt i dybden. Den skal stadig være lidt klistret inden i men sådan at man kan have den i hænderne.

Lægges i skålen igen og stilles i køleskabet natten over eller på køkkenbordet et par timer.

Kom bagepapir på to bageplader og forvarm ovnen til 225 grader C. alm. ovn.

Hæld dejen ud og del den med kniv i 16-18 stykker. De er klæge i midten så de kan ikke trilles men vendes til jævne boller der lægges på pladerne.

Efterhæver i 20-30 min og bages i ca 15 minutter.

Tips:

Kan fryses og er velegnede til sandwiches, da de ikke bliver så høje i krummen, men holder sejheden og friskheden længe.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.1    (69 stemmer)

Opskriften er vist 48691 gange,
og udskrevet 1340 gange.


Energi:
KJ total 13212 (3145 kcal)
KJ pr. stk. 825 (196 kcal)
Vægt ialt 1962 gram
Vægt pr. stk. 122 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 673 KJ (160 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 0.6 gram
Kulhydrat 32.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Frank  -  2012-01-17 17:56:58
Brug kun halvt så meget vand, men ellers fungerer det fint. Drys evt lidt sesam kerner på toppen inden efterhævningen. Kanonboller!! :-)


Per  -  2010-08-28 18:56:26
Vi brugte 500 gram ekstra mel, så dejen stadig var lidt klistret. Dagen efter havde dejen sat sig så meget at den var til at trille.


Bagrejomfruen  -  2010-02-06 10:48:58
Det er alt for lidt mel