Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Guldlagkage

Guldlagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt af : SummerGuy

Indsendt :


Guldlagkage, billede 4 Guldlagkage, billede 1 Guldlagkage, billede 2 Guldlagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bunde:
75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
175 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.75 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Marengs:
4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Creme:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Mørk chokolade 86% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 dl. Portvin, mørk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Bunde:
Margarinen røres med sukker. Æggeblommerne røres i. Resten af ingredienser røres sammen. Dejen fyldes i springforme (2 stk.).

Bundene bages ved 240 grader C. alm. ovn i 5 minutter.

Marengs:
Æggehvider piskes stive, heri drysses sukker og eddike.

Bundene tages ud og marengsen smøres på. Bundene bages herefter lysebrune ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter.

Creme:
Chokoladen hakkes i mellemstore stykker, piskefløden piskes meget stiv, hvori blandes den hakkede chokolade og portvin eller kahlua.

Cremen smøres på den ene bund, den anden bund lægges ovenpå.

Stilles koldt (i køleskab) indtil den skal serveres.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (25 stemmer)

Opskriften er vist 97962 gange,
og udskrevet 1955 gange.


Energi:
KJ total 24004 (5715 kcal)
KJ pr. Pers. 3000 (714 kcal)
Vægt ialt 1568 gram
Vægt pr. Pers. 196 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1530 KJ (364 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 24.3 gram
Kulhydrat 32.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2016-08-14 16:44:09
det er rigtig godt med flødeskum og abrikos marmelade imellem bunderne


Os  -  2013-08-11 14:06:35
Vi syntes at 2 forme var får meget hvad syntes i


Malene  -  2006-12-08 12:42:47
Nam nam, det lyder lækkert


Kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
jeg er også med på: man blander enten jordbær eller hindbær i flødeskum, som man lægger mellem bundene. Evt. pyntes hele kagen også med flødeskum og pyntes med jorbær / hindbær


Mig  -  0000-00-00 00:00:00
Kagen smager rigtig godt hvis bunden og marengs vendes sammen og i ovenen i ca 15 min. Herefter skal der flødeskum samt jordbær, kiwi og andre frugter på : )


  -  0000-00-00 00:00:00
kaldes Guldlagkage