Glasseret skinke

Glasseret skinke, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hel Skinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Glasseret skinke, billede 4 Glasseret skinke, billede 1 Glasseret skinke, billede 2 Glasseret skinke, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 storskinke
 
 Glasur:
 (mængde skal afpasses skinkens størrelse)
1 spsk.sennep
2 spsk.brun farin
1 sjatwhisky
 
Opskrift:
Glasuren røres sammen og fordeles på skinken, der placeres i et ovnfast fad. Skinken sættes i en forvarmet ovn og steges efter størrelsen. En god, stor skinke på ca. 2 1/2 kg. skal have ca. 2 - 2 1/2 time i ovnen ved. 180 - 200 grader C. alm. ovn.

Det fedt og glasur, der løber af skinken, kan med fordel dryppes over den igen. Den brune farin i glasuren giver et sprødt knasende lag og en god sødlig kontrast til grønlangkålen, som egner sig fortrinligt til denne ret.


karakterer:
Opskriften er vist 167852 gange,
og udskrevet 2404 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (85 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Sheila  -  2020-08-19 16:21:14
Skal man bruge denne opskrift til en diabetes-patient, kan farinen let erstattes med Sukrin Gold. Jeg erstattede den, og den smagte perfekt. Som min kogebog beskriver, er der ingen årsager til, at en diabetes patient ikke kan få de samme smagssanser som alle andre. Det kræver kun lidt omtanke og naturligvis nogle temmelig dyre ingredienser. :-)

AHMET AYDOGDU  -  2018-08-06 23:12:56
Det er beste made men glaserrt parti skinki

Preben  -  2016-03-11 14:45:26
Kan med fordel koges en times tid inden, så kan skind og evt net nemt aftages - fedtet ridses og glasuren fordeles nemmere!

Per  -  2010-08-29 12:33:02
Det var med skepsis vi afprøvede denne opskrift, mest fordi vi var bange for at den ville blive branken af så lang tid i ovnen. Vi kunne kun skaffe en skinke på ca. 1 kg. og den gav vi så ca. 1 time i ovnen, den blev lidt mørk, men ikke sortbranket. Men hvis det er en skinke på 2½ kg. som opskriften foreskriver, så ville jeg nu dække den med stanniol efter ca. 45 minutter. Skinken skal være rå, men uden spæk.

Rohde Fischer  -  2008-04-16 18:15:11
Mums for en omgang, det kan anbefales. Dog omkring whisky er der jo enormt mange former for whisky, fra de helt roegede og virkelig voldsomme til de blide dame-whiskies. So far har jeg proevet med en Tormore med meget stort held. Proev det.

Micheel  -  2007-06-20 11:36:19
Man kan også koge skinken ved at følge emballagens anvisning,, så bliver den ikke tør! Det kan være en fordel at pakke skinken ind i folie, så den ikke bliver sort. Jeg plejer at undlade wiskey, og så først smørre skinken ind i sennep, og herefter drysse farinen på. det blivver ikke så fedtet så. Man kan også gøre det emd hamburgerryg, det bliver tit endnu bedre :)

Birthe  -  0000-00-00 00:00:00
FANTASTISK! Den smager utroligt godt og er samtidig n em at lave. Kan i høj grad anbefales!

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækkert, og dejligt nemt til mange gæster, da den ikke skal koges