Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Romesco med havtaskehaler og jomfruhummer

Romesco med havtaskehaler og jomfruhummer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Havtaske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Romesco med havtaskehaler og jomfruhummer, billede 4 Romesco med havtaskehaler og jomfruhummer, billede 1 Romesco med havtaskehaler og jomfruhummer, billede 2 Romesco med havtaskehaler og jomfruhummer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.jomfruhummer
1 dl.olivenolie
 
6 fedhvidløg
2 skiverhvidt brød
3 røde tomater
3 niora
50 g.pinjekerner
 
2 dl.tør hvidvin
5 dl.vand
1 dl.creme fraiche 38%
 
600 g.havtaskehaler, renset for skind og brusk
 


Opskrift:

I en gryde svitses de flækkede jomfruhummere kort tid i olivenolie, hvorefter de tages op.

I samme olie sauteres hakket hvidløg, tern af hvidt brød samt tomater i et par minutter. Herefter tilsættes niora og pinjekerner.

Kom grønsagerne i en morter, og stød dem til en dejagtig masse. Massen steges nu igen i gryden, hvorefter der tilsættes hvidvin og vand.

Havtasken brfries for skind og hinder og lægges ned i lagen, hvor den koges forsigtigt under låg i ca. 8-10 minutter. I de sidste minutter koges jomfruhummerne med.


Serveres rygende varmt, med sprød flutes.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)

Opskriften er vist 15557 gange,
og udskrevet 143 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2010-03-06 20:19:35
Jeg kender ikke Niora, men i mellemamerika har de en lille rund chili congo som nok kunne gøre det. Super opskrift i alle tilfælde - pinjekerner, chili, hvidløg, hvidvin og så fisk og skaldyr!


Per  -  2008-11-22 20:58:14
I stedet for at knuse grønsagerne i en morter, kan du bruge en stavblender og blend når du har tilsat vin og vand.


Per  -  2008-11-22 20:52:32
Niora er en rund chili, men jeg kender ikke størelse eller styrke på den. Vi brugte 3 tørrede Piri Piri som er en lille tørret chili, men det var for meget, så der skal nok kun bruges 1. Men chilipulver kan bruges.


Else  -  0000-00-00 00:00:00
Hvad er Niora???