Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grove boller

Grove boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Fuldkornshvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grove boller, billede 4 Grove boller, billede 1 Grove boller, billede 2 Grove boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
4 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

800 gram Fuldkornshvedemel
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   


Opskrift:

Gæren opløses i det lunkne vand, olie, salt og sukker røres i sammen med melet. Dejen æltes grundigt evt på et meldrysset bord i mindst 5 min. til den slipper hånd og bord.

Forhæver i skålen et lunt sted i 30 min.

Derefter slås dejen ned og formes til boller, der sættes på bagepapir på en bageplade. Efterhæver nu i 15 min. mens ovnen varmes op til 200 grader C. alm. ovn.

Bages i 35 min. ved grader C. alm. ovn. Afkøles på bagerist.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (79 stemmer)

Opskriften er vist 166247 gange,
og udskrevet 2565 gange.


Energi:
KJ total 14900 (3547 kcal)
KJ pr. stk. 1241 (295 kcal)
Vægt ialt 1550 gram
Vægt pr. stk. 129 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 961 KJ (228 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 5.1 gram
Kulhydrat 39.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Marianne reese  -  2017-10-30 12:32:42
Gav dem 10 min mindre end i opskriften


Marianne reese  -  2017-10-30 12:31:24
Jeg syntes de er luftige og lækre og nemme og bage og hurtige folk er vilde med dem


Nadja  -  2017-05-03 00:16:48
Ville ihvertfald give dem 10 min mindre i ovenen


Nomi  -  2016-02-24 14:23:39
ELSKER den opskrift! Tak!


Signe Bjørk   -  2016-01-13 01:00:08
Der bliver nævnt sukker i vejledningen men ikke på ingrediens listen :)


  -  2015-10-10 11:02:15
Fulgte opskriften slavisk, dejlig bolle den bedste jeg har smagt længe


Brian  -  2014-11-06 11:14:38
Hvor meget sukker?


Merete  -  2014-05-28 19:36:50
Jeg fulgte opskriften, dog med lidt mere hvedemel, for at få en god blød dej. De var klar efter 20 minutter ved 190 grader varmluft. Smagte godt.


Anne-Mette  -  2014-01-13 11:55:45
Jeg har fulgt opskriften slavisk, men min dej hæver på ingen måde???


Cathrin   -  2012-02-07 17:00:42
Udemærket :) Brugte 500 g fuldkornshvedemel og ca 400 g hvedemel og fuglse ellers opskriften... De hævede flot både 1 og 2 . Gang ..... Gav dem 35 min på 175 i varmluftsovn Flotte luftige og sprøde Mums :) Tak for opskrift :)


AA  -  2012-02-06 16:39:54
Med lidt modificeringer blev bollerne super lækre!! Af mel brugte jeg en blanding af fuldkorns-speltmel, grahamsmel og lidt hvedemel, der ud over tilsatte jeg 1 dl. forkogt 5-korns blanding, samt 1 dl. solsikkekerner og to revne gulerødder.. MUMS de er gode og jeg glæder mig til at spise dem til min grøntsagssuppe i aften :)


olsen  -  2011-04-17 16:38:46
Hvis man bytter om på fuldkorn og hvedemel så er det jo ikke en ide at kalde dem for grov boller, og de bliver hellere ikke så sunde, hvis det også er det folk vil have det skal være.


Dorthe  -  2011-02-17 14:05:23
Som også skrevet tidligere, byt om på mængden af hvedemel og fuldkornsmel. Jeg har prøvet at bage begge dele, og med 800 g hvedemel er klart det bedste resultat.


bom2  -  2010-11-10 14:39:54
min dej er i gang med og hæve,(og det gør den) jeg motte bruge en del mere mel ind der står men ellers går det godt


Per  -  2010-10-14 11:21:08
Der er godt nok delte meninger om denne opskrift, jeg vil give kritikerne ret så langt at det er en noget bastant bolle, mmåske også mere bastant end man kan forvente af en grovbolle. Men bollerne var ok at arbejde med og de hævede også. for en knapt så bastant bolle kan man skifte mere eller mindre dele af fuldkornsmelet ud med alm. hvedemel.


  -  2010-09-20 20:19:55
HEJ synes nu den er meget godt, har dog lige tilsat 2 dl a38, så bliver de mere luftige og hæver fint! peffekt til salat


Dorte  -  2010-07-11 12:01:21
Fin opskrift - dog har jeg lavet ændring i den. Jeg har ændret således: 5 dl vand, 50 g. gær, 1 tsk. salt, 2 spsk. sukker, 200 g. fuldkornshvedemel, 3 dl havregryn, ca. 500 g. hvedemel. Jeg har i stedet for 35 min., kun bagt dem i 15 min. ved 200 grader. Skønne sunde fiberrige boller!


Bollebageren  -  2009-01-28 11:30:32
Er der ikke byttet om på mængderne 800 g <-> 100 g ? Tilføj 200 g hørfrø og brug så 800 g HVEDEMEL og KUN 100 g FULDKORNSHVEDEMEL, så bliver bollerne super gode.


Stinne og Anne  -  2008-06-14 14:12:25
Fantastisk opskrift, især hvis man dropper honning eller sukker, fuldkornshvedemel og olie og istedet tilsætter kærner, mælk og grøn frugtfarve. På den måde ligner det at der er grøntsager i og grøntsager er jo som bekendt meget vigtige og sunde for ens krop. Kærlige brødhilsner fra OS TO


cena  -  2007-01-28 16:32:39
karakter 1. Behøver jeg at sige mere!!!


m  -  0000-00-00 00:00:00
Dejen hænger da slet ikke sammen med den mængde mel, måtte bruge en hel del mere hvedemel for at det blev til dej. Hævede ikke ret meget og blev stenhårde efter afkøling. Alt for meget fuldkorn.


tjv  -  0000-00-00 00:00:00
god nok........men ikke optimal !


vibeke  -  0000-00-00 00:00:00
kan i nøjes med den mængdse mel der står????


Spanien  -  0000-00-00 00:00:00
Hvem siger at fuldkornshvedemel ingen hæveevne har? Disse boller hæver ganske udemærket - jeg har endda kun brugt 35 gr. gær, da det er den størrelse en pakke har her i Spanien. Desuden kan en opskrift der er så "elendig" vel ikke få en karakter på 9.4 med 19 stemmer!


Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Elendig opskrift! Dejen hæver overhovedet ikke pga fuldkornsmelet. Fuldkornsmel har ingen hæveevne, og kan derfor ikke bruges alene i så store mængder. Måske vil det være en idé kun at bruge halvt så meget fuldkornsmel og dobbelt så meget almindeligt hvedemel i opskriften...