Makronmuffins

Makronmuffins, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Muffins

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Makronmuffins, billede 4 Makronmuffins, billede 1 Makronmuffins, billede 2 Makronmuffins, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2.5 tsk. Mandelessens
125 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Æg og sukker piskes sammen med mandelessens.

Derefter røres knuste makroner og mel i dejen og til sidst smeltet og afkølet smør.

Små papirforme fyldes 2/3 op og kagerne bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 min.





Beskrivelse:

Opskrift på makronmuffins fra Alletiders Kogebog

Sæt tænderne i en lækker og velsmagende makronmuffin med en knasende overflade. Muffins plejer altid at være et hit uanset begivenhed. De tager ingen tid at lave, og de kan sagtens fryses ned, hvis du ikke når at spise dem alle.

Det krakelerede og lidt tørre udseende kan få nogle til at tænke, at kagen virker uinteressant og ikke særlig spændende. Men du må endelig ikke tage fejl - disse nemme makronmuffins er fuld af sødme og smag, og den knasende overflade sætter prikken over i’et.

Opskriften på de bedste makronmuffins

Med denne makronmuffins opskrift kan du imponere de fleste. Prøv den til fødselsdage, på jobbet, til skovturen eller hvis du bare ønsker at hygge med kage om eftermiddagen. Tag endelig børnene med i køkkenet, de vil elske at blande dejen sammen og fordele dem i muffinsforme. Opskriften består af kun 6 ingredienser, og du har med garanti det meste liggende i køkkenet i forvejen. Makroner og mandelessens er hemmeligheden i disse skønne muffins, og så snart du har taget en bid, går der ikke længe, før du rækker hånden ud efter din anden muffin.

FAQ

Hvorfor falder mine makronmuffins sammen?

Der kan være flere årsager til, at dine makronmuffins falder sammen. Måske rører du for meget i dejen eller anvender for lidt eller meget mel. Sørg også for at alle ingredienser er stuetempererede, inden du går i gang.

Kan makronmuffins fryses?

Ja, du kan sagtens fryse dine makronmuffins. De smager selvfølgelig allerbedst, når de er nybagte, men du kan sagtens lave en ekstra stor portion, så du altid har kage til uventede gæster.

karakterer:
Opskriften er vist 950038 gange,
og udskrevet 17209 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (825 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14127 (3363 kcal)
KJ pr. stk. 1177 (280 kcal)
Vægt ialt 885 gram
Vægt pr. stk. 73 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1596 KJ (380 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 14.2 gram
Kulhydrat 58.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-06-04 10:04:06
De bedste farmor kager, både store og små elsker dem.

  -   2021-10-25 11:53:19
Jeg fik 16 store muffins. Man kan sagtens skippe 50 g sukker uden betydning. Jeg brugte en knivspids bagepulver, da jeg havde læst at nogle kager faldt sammen. Det havde jeg ikke problemer med.

  -   2021-10-20 18:47:28
Mine faldt sammen selvom jeg fulgte opskriften???

  -   2021-02-28 15:39:58
Rigtig gode tip ikke åbne oven så meget så falder de sammen

  -   2021-02-27 12:30:59
Rigtige gode de for en dejlig knasende top. 😁

  -   2021-01-24 18:21:08
De smager rigtig godt, men mine falder altså sammen hver gang😏 Har også prøvet 175 grader varmluft

  -   2021-01-10 16:44:17
De smager godt med et stykke bær eller chokolade. i kan virkelig anbefales de er rigtig nemme og lave . Man kan lave dem på varmeluft

  -   2020-10-26 16:24:45
Smager også helt fantastisk hvis man kommer et bær i ex brombær

  -   2020-08-18 15:06:16
Det er mega lækkert

  -   2020-04-11 16:45:21
Synes jeg kan huske en glat brun overflade. Kan det være mocca glasur eller?

  -   2020-04-10 08:46:39
Kan huske fra tidligere at der var en brun glat overflade. Kan det være mocca glasur?

  -   2020-01-30 17:34:04
Er super nemme at laver og smager så godt, men synes, de er svære af få ud af papirsformene.. Gør jeg noget forkert?

  -   2019-05-15 08:16:20
Kan de bages på varmluft?

  -   2018-10-07 12:36:07
Rigtig gode. Put mindre sukker i og hak mælkechokolade med hasselnødder. Jeg garanterer de bliver et hit. Har endnu ikke mødt nogen, som ikke kunne lide dem sådan og har bagt dem siden 1998

  -   2016-09-17 13:10:15
Helt perfekte hvis man kun bruger 150 gram sukker, så er de slet ikke for søde.

  -   2016-06-15 19:25:28
De er super fantastiske, har en kollega der putter et stykke rabarber og et stykke marcipan i midten, dette giver lige et frisk pust til kagerne. Tænker det også kunne være godt med jordbær el. Hindbær 👌

  -   2016-04-19 14:19:08
Verdens bedste og nemmeste muffins.

  -   2015-06-01 14:38:01
Rigtig gode, men de er selvsagt meget søde. De får et kæmpe løft, hvis man snitter nogle mandler og hælder i dejen - og efter dejen er kommet i formene, plejer jeg at knække et stykke mørk chokolade af en plade og komme ned i midten - så får man sådan en god overraskelse af flydende chokolade i midten + lidt kontrast til det meget søde.

  -   2015-05-28 07:25:58
Tag dobbelt portion (lidt mindre sukker) samt hak en plade mørk chokolade om kom i, bag det i en almindelig bageplade i cirka 20 min.. Skær den ud imens den er varm.. Fantastisk kage god at fryse..

  -   2015-04-29 14:30:51
Supergod kage, men en anelse svær at få fri fra bunden af formen

  -   2015-03-15 12:33:46
Jeg lavede dem sammen med nogle unger til "Bag for en sag" og det var nogle af de kager der var væk først, så det er vel som det skal være :-) Nu vil jeg prøve at bage dem på bål, og jeg prøver som kommentarerne siger, men lidt mindre sukker, lidt chokolade og lidt bagepulver, så må vi se hvad der sker :-)

  -   2015-03-06 15:08:27
Jeg syntes at de er de bedste muffins jeg kender :) de er gode

  -   2014-09-29 18:52:48
En fra min klasse har lavet dem her, her og de smager MUMS! De er så lækre!

  -   2013-05-03 18:16:20
De er meget søde, men vi kan rigtig godt li dem.

  -   2013-04-01 15:39:13
de smager super godt hvis man bare putter 200 gram sukker i, istedet for 300 gram. og så putter en halv deciliter appelsinjuice i! :-)

  -   2013-01-09 16:34:00
De er mega gode skal bage dem snart igen ,, og have med til mine kollegaer ..

  -   2012-09-08 22:12:21
Tog dem med på klassetur. De var et hit! <3 :D

  -   2012-06-12 14:17:05
Istedet for makroner tilsætter jeg musli. Det er bare lækkert <3

  -   2012-05-14 16:40:39
Vi synes det er for meget mandelessems, der skal i. :-)

  -   2011-11-05 08:36:56
jeg har afprøvet med lidt mindre sukker (150g) og puttet en stk daim i midten. sådan har jeg kombineret en makron og en daim muffins :)daims chokolade smelte i midten som giver den gode sødme smage mens daim er helt i midten :)

  -   2011-10-31 16:49:53
Jeg synes opskriften er den bedste med makroner. Jeg prøvede at lave den igår og jeg vil sige de smagte fantastisk :)

  -   2011-10-21 17:13:27
Lækker kage, men tilsæt gerne en håndfuld hasselnødder, så er smagen i top. Kager smager nemlig bedre hvis der er lidt knas i dem. - Som mange af de andre nævner, mener jeg også at 200 g sukker er nok. Men ellers, Tak for en dejlig opskrift som jeg har nydt i mine mange gamle år :)

  -   2011-10-20 09:45:10
Det er verdens bedste kager jeg har smag, og jeg elsker dem, jeg bager dem rigtig tit, og jeg bager dem også når jeg skal have gæster. I <3 you

  -   2011-10-13 23:33:06
Fik opskriften af en kollega i 1995 og har haft problemer med at muffinsne hænger i papiret. Nu pensler jeg alle papirsformene med smeltet afkølet smør, det tager tid, men de slipper.

  -   2011-10-06 18:01:00
Vildt gode. 200 g sukker og 1½ tsk bagepulver. og 50g hakket chokolade. mums.

  -   2011-09-16 16:14:30
Tak!! Jeg elsker dem, kan slet ikke få nok af dem!!!!

  -   2011-09-15 13:14:37
det er de bedste kager jeg har smagt i lang tid hurra

  -   2011-08-06 17:52:54
vi synes at muffinsne er gode og de er stadigvæk gode selvom vi ikke havde mandelessens i.

  -   2011-02-19 10:37:04
bagte den med 200 g. sukker og chokolade stykker.. syntes faktisk ikke de var vildt fantastiske. der mangler smag på en eller anden made synes jeg :/ Men de er da ok.:)

  -   2010-11-28 11:51:36
Super lækre muffins- God ide med frugtfarve - ungerne synes de er et hit :)

  -   2010-08-05 21:56:47
makronerne kan erstattes med 50g kokus og tilsæt kun 1/2 tsk. mandelessens (fryseegnet - tør hurtigt op).

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her