Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bouf bourgogne

Bouf bourgogne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - TykKam uden ben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 1/2 kg.oksetykkam u/ben
200 g.røget bacon u/svær
400 g.champignon
20-25 chalotteløg (eller syltede perleløg)
2 fedhvidløg (knuses)
1/2 - 3/4 fl.halvtør rød bourgogne
2 spsk.hvedemel
 Salt
 Peber
2 spsk.vindruekerneolie
 
 Krydder buket:
1 bdt.persille
1 kvisttimian
1 laurbærblad
1/2 porre
 
 


Opskrift:

Afskær evt. hinder og sener fra kødet. Tør det af med køkkenrulle og skær det i ikke for små terninger (4x4 cm). Drys kødet med mel og bland det med salt og peber.

Skær røget bacon i mindre terninger. Steg baconterningerne i sit eget fedt i en gryde. Tag de brunede baconterninger op og læg dem til side. Tilsæt olie og brun de pillede chalotteløg. (Bruges der syltede løg skal de ikke brunes). Tag også løgene op. Brun kødterningerne, evt. af et par gange. Kom løg og baconterninger i gryden med det brunede kød. Tilsæt de knuste hvidløg. Kom krydderbuketten i. Hæld rødvin ved så kødet akkurat er dækket. Bring det i kog, læg et tætsluttende låg på, og lad retten simre ved svag varme til kødet er mørt. (Ca. 1 1/2 time).

Rens og skyl champignon, brun dem på en pande. Tilsæt champignon til retten ca. 10 min. før den er færdig. Retten kan evt. jævnes lidt med en smørbolle hvis den ønskes lidt tykkere.

Serveres med flute og en skål grøn salat.

Tips:

Champignon kan evt. erstattes med små brødcroutoner der smørristes med knust hvidløg. Det er et godt gammelt råd at bruge en lige så god rødvin til retten, som man vil drikke til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (6 stemmer)

Opskriften er vist 19544 gange,
og udskrevet 585 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jan  -  0000-00-00 00:00:00
Mariner kødet i rødvin og urter i 3 dage. Uhm.