Hvidløget pakkes i alufolie og bages i ovnen ca 40 minutter ved 200 grader C alm. ovn.
Toppen skæres af feddene, og indmaden presses ud af det antal fed, man ønsker at smage rodfrugtmosen til med.
Rodfrugterne skrælles, skæres groft og koges møre i usaltet vand. Den sidste halvdel af kogetiden lettes på låget, således at vandet koger noget ind.
Rodfrugterne moses, eventuelt sammen med lidt af kogevandet, og smørret pisket i sammen med fintskåret persille og de bagte fed hvidløg.
Smages til med salt og peber.
Glimrende "erstatning" for almindelig kartoffelmos.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(44 stemmer)
Opskriften er vist 141851 gange, og udskrevet 2740 gange.
Energi:
KJ total 4035 (960 kcal)
KJ pr. Pers. 2017 (480 kcal)
Vægt ialt 1050 gram
Vægt pr. Pers. 525 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 384 KJ (91 kcal) Protein 2.0 gram Fedt 4.3 gram Kulhydrat 12.8 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Marianne i Nice - 2018-09-23 10:50:37 Hvidloeg bages i ovn 1 time i aluminium og presses i mosen
Karen - 2016-10-11 16:48:11 Hallo hvor lang tid skal mosen i ovnen og gr?
Tine - 2015-02-11 13:38:29 Kan det virkelig passe, at der kun er til 2 personer?
Marianne i Nice,Frankrig - 2010-09-28 16:53:01 Så den engang i Meyer's Køkken, den er er bare supermos. Prøv den til oksehaler også med den gode sauce - MUMS
Kamilla - 2009-12-27 17:17:42 Der er ca. 2050 kcal i denne ret - og de 1450 af dem er smør!
Brug 50 gr. smør og 1½ dl. minimælk i stedet, så sparer du ca. 1050 kcal.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider