Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Othellokage

Othellokage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Lagkagebunde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Othellokage, billede 4 Othellokage, billede 1 Othellokage, billede 2 Othellokage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Lagkagebunde En færdiglavet lagkagebund vejer ca 83 gram.
   
  creme:
3 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
   
  pynt:
75 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
125 gram Ren rå marcipan
   


Opskrift:

Husblasen lægges i blød i koldt vand.

Æggeblommer, sukker, maizena og mælk piskes sammen i en gryde. Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og kommes i æggemassen sammen med stangen. Cremen bringes i kog under piskning og tages straks af varmen.

Vandet vrides af husblasen, og den røres i den varme creme. Cremen afkøles, til den er halvstiv og vanillestangen tages op.

Fløden piskes stiv og vendes i cremen.

Chokoladen smeltes og smøres på den ene lagkagebund.

Lagkagen lægges sammen: 1. bund, 1/3 creme, makroner, 1/3 creme, 2. bund 1/3 creme og øverst chokoladebunden.

Marcipanen udrulles mellem to stykker bagepapir til en lang strimmel, som lægges rundt om lagkagen.

Trækker 3-4 timer i køleskab, eller til næste dag.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (17 stemmer)

Opskriften er vist 102411 gange,
og udskrevet 1909 gange.


Energi:
KJ total 13710 (3264 kcal)
KJ pr. Pers. 1142 (272 kcal)
Vægt ialt 1056 gram
Vægt pr. Pers. 88 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1298 KJ (309 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 14.9 gram
Kulhydrat 38.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Leika  -  0000-00-00 00:00:00
Selvom det så ikke er en rigtig Othello-lagkage, er det lækkert at lave en pure af blendede (frosne) bær, og smøre det i et tyndt lag ud på den ene bund og nutella på den anden bund.


b.agerbo  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig lækker opskrift


b.gudmann  -  0000-00-00 00:00:00
superb