Bunden:
Smuldr gæren i skålen
Lun mælken med fedtstoffet til 37 grader C. Hæld væsken over gæren og rør til den er opløst. tilsæt salt og sukker.
Rør så meget mel i dejen, at den slipper skålen. Drys lidt mel over og lad den hæve tildækket ca. 30 min.
Tag dejen op, ælt den igennem og læg den i en springform ca. 22 cm. i diameter. Lad den igen hæve ca. 30 min.
Bages på en rist nederst i 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 min.
Vend brødet ud på en rist og lad det køl af under et klæde. Del det i tynde bunde. (Kan deles i 6 bunde)
Æggene koges og afkøles. De afkølede æg hakkes. den røgede laks skære i små tern. dild og purløg hakkes fint.
Rør ingredienserne til fyldet sammen. Fordel det mellem bundene.
Rør mayonnaise og creme fraiche sammen til pynten. Rør ikke for meget, for cremen risikerer da at blive tynd.
Fordel blandingen ovenpå og på siderne af tærten.
Pynt med pillede rejer, små ruller lakseskiver, lakserogn, agurkeskiver, tomatskiver og citron.
Tips:
Den færdige tærte kan ikke fryses, men bundene er fryse egnede.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(17 stemmer)
Opskriften er vist 82564 gange, og udskrevet 1871 gange.
Energi:
KJ total 27169 (6468 kcal)
KJ pr. Pers. 2264 (539 kcal)
Vægt ialt 2987 gram
Vægt pr. Pers. 248 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 909 KJ (216 kcal) Protein 10.1 gram Fedt 11.4 gram Kulhydrat 19.1 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Emma - 2013-03-13 09:51:10 Man kan bruge sandwich brød i stedet for lagkagebunde.... hvis man ligger 3 x 3 så bliver det en firkant der er nem at have med at gøre, og skal den være større gør man bare det... højden bestemmer man selv...
Per - 2012-10-12 19:15:00 Synes den var lidt tør, noget ekstra cremefraice/mayonaise blanding ved siden af ville være lykken for mig.
Pia - 2012-05-31 16:26:23 Super lækker. Har lavet den mange gange med lidt varieret fyld. Kan man mon ikke købe bundene, så man er fri for selv at bage?
Lykke - 2009-11-19 14:10:53 Super lækker....... den er meget god mine gæster var meget begejstret for den alle ville havde opskriften
Heidi - 2008-08-07 09:03:51 Har lavet denne "lagkage" rigtig mange gange, men havde smidt opskriften væk, så det var dejligt at kunne finde den her. Jeg syntes det er den dejligste og flotteste forret man kan få. Farverne på det færdige resultat er utrolig flot. Synd der ikke er et billede af det..
Tina - 2008-01-08 10:27:30 Super lækker... Jeg undlader laks og bruger lidt mere tun istedet for...ungerne er vilde med den
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider