Bibimbap

Bibimbap, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Oprindelsesland : Korea

KoreaKilde : Per K.

Indsendt :      Red:

Bibimbap, billede 4 Bibimbap, billede 1 Bibimbap, billede 2 Bibimbap, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Marineret spinat
300 g.Spinat
2 forårsløg
2 spsk.sojasauce
1 spsk.Sesamolie
1 spsk.Sesamfrø
 
150 g.bønnespire
 
 Bibimbap sauce:
1 spsk.gujan chilipasta
1 spsk.Flydende Honning
1 spsk.Miso
1 tsk.sesamolie
 
 Grøntsager:
250 g.gulerødder
250 g.Kinaradise
250 g.Glaskål
 sesamolie
 salt
 
500 g.nakkefilet
300 g.chitake
1 spsk.sesamolie
 
 Marinade:
4 spsk.Sojasauce
0.5 lime saft heraf
1 tsk.honning
 
4 æg
 
 Ris:
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Marineret spinat:
Spinaten skylles grundigt hvorefter den overhældes med kogende vand, presses fri for væde.
Blandes med fintsnittet forårsløg, sojasauce, Sesamolie og Sesamfrø.

Bønnespirerne overhældes med kogende vand.

Bibimbap sauce:
Infredienserne til saucen røres sammen.

Grøntsager:
Grøntsagerne skrælles og skæres i tern eller Julienne. Ristes på pande i sesamolie og krydres med salt.

500 g. nakkefilet 300 g chitake Chitake ristes godt på panden og tages af. Nakkefilet i tern steges på pande i i sesamolie 1 spsk olie til det er mørt Læg chitage tilbage på panden tilsæt marinaden og kog marinaden lidt ind.

De forskellige ting anrettes hver for sig. Hver person tager så en portion ris og blander de øvrige ting i og så et spejlæg på toppen.

Tips:

En koreansk ret bestående af ris toppet med sauterede grøntsager, chilipasta og oksekød eller andet kød, nogle gange med tilsætning af et råt eller stegt æg.


karakterer:
Opskriften er vist 982 gange,
og udskrevet 15 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu